Paleo oškvarkové pagáče

Už dlhšie som hľadala/skúšala recepty na chutné paleo pagáčiky....pripraviť a vytvoriť paleo pečené dobroty je vždy ťažšie ale zároveň väčšou výzvou pre mňa.

Tieto pagáčiky už druhýkrát pečiem...no tentoraz nie kvôli tomu, že chutili tak výnimočne (aj keď chutia tak :)), ale kvôli tomu, že som ich nepiekla pri správnej teplote a vyrezával som príliš malé pagáčiky z cesta.

Takže, priemer pagáčikov nech je 3,5, skôr 4 cm a ich výška by mal byť cca 1 cm. Ďalej dávajte pozor pri ich pečení! Podľa pôvodného receptu ich treba piecť na 150°, no v mojej rúre trebalo ich piecť na 180°. Momentálne požívam ešte takú staršiu rúru, ale už mám kúpený nový, ktorý zatiaľ čaká v pivnici na prípravu kuchynskej linky :)

Takže na pagáčiky potrebujete:

10 dkg slnečnicových semienok

10 dkg sezamovej múky

5 dkg tápioka múky (škrob)

5 dkg jemne nasekaných mandlí/mandľovej múky

3 polievkové lyžice psyllium husku

2 vajíčka

2 dl vody

15 dkg oškvarkov

1 čajová lyžica sóda bikarbóny

štipka kyseliny askorbovej alebo kvapky citrónovej šťavy

soľ, kmín, koreniny podľa chuti (pridala som soľ a chlebové koreniny)

Postup:

1. Kuchynským mixérom rozmixujeme slnečnicové semienka s vajíčkami a vodou, potom pridáme oškvarkové pagáče, kyselinu askorbovú a psyllium a ďalej mixujeme.

2. Pomiešame sezamovú, tápiokovú, mandľovú múku, soľ, koreniny a sóda bikarbónu.

3. Spojíme zmesi a rukou dôkladne pomiešame. Odporúčam ochutnať, či cesto je dosť slané :)

4. Zmes dáme na studené miesto na 20-30 minút.

5. Cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie (čo ja som nemala, takže použila som sáčok :)) a vyrežeme pagáčiky. Poukladáme ich na papier na pečenie a pečieme (prečítajte hore!) na 180° cca 25-30 minút.

Zdroj: http://sminkandcake.cafeblog.hu/2014/12/01/tepertos-pogacsa-paleo/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now