top of page

Paleo jandranský rez

Ingrediencie:

...na piškótu:

5 dkg mandlovej múky

1,5 dkg tápioka škrobu

1,5 dkg kakaa

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru

2 žĺtká

5 bielok

...na orechový krém:

3 žltky

Sladidlo nahrádzajúce 15 dkg cukru

6 dkg tápioka škrobu

4 dkg kokosového oleja

Vanilka/vanilková aróma

10 dkg jemne nasekaných orechov

3 dl kokosovej smotany (použila som COCOMAS)

1 dl vody

...na šľahačkovú vrstvu:

2 dl kokosovej smotany (použila som COCOMAS)

trošku sladidla

(ak sa Vám smotanu nepodarí poriadne vyšľahať – v prípade kokosovej smotany raz tak, raz inak – môžete pridať trošku konjakovej múky, aby smotana nebola taká tekutá)

+ na posypanie čokoláda s vysokým obsahom kakaa

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Vyšľaháme bielka.

3. Vyšľaháme žĺtka so sladidlom.

4. Pomiešame mandľovú múku, škrob a kakao.

5. Pomiešame bielkový sneh s žĺtkom a potom pridáme aj múčnu zmes.

6. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy (cca 20*25 cm) a pečieme cca 15 minút.

7. Pripravíme orechový krém: vyšľaháme žĺtka so sladidlom, kokosovou smotanou, , vodou, škrobom, vanilkou a olejom.

8. V hrnci na miernom ohni varíme krém, keď začne hustnúť, pridáme orechy....miešame kým nedostaneme hustejšiu konzistenciu krému.

9. Krém nanesieme na povrch piškóty a zákusok dáme do chladničky.

10. Počkáme kým krém vychladne, potom nanesieme na povrch zákusku vyšľahanú kokosovú smotanu a posypeme kúskamy čokolády.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page