Paleo jandranský rez
Ingrediencie:
...na piškótu:
5 dkg mandlovej múky
1,5 dkg tápioka škrobu
1,5 dkg kakaa
Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru
2 žĺtká
5 bielok
...na orechový krém:
3 žltky
Sladidlo nahrádzajúce 15 dkg cukru
6 dkg tápioka škrobu
4 dkg kokosového oleja
Vanilka/vanilková aróma
10 dkg jemne nasekaných orechov
3 dl kokosovej smotany (použila som COCOMAS)
1 dl vody
...na šľahačkovú vrstvu:
2 dl kokosovej smotany (použila som COCOMAS)
trošku sladidla
(ak sa Vám smotanu nepodarí poriadne vyšľahať – v prípade kokosovej smotany raz tak, raz inak – môžete pridať trošku konjakovej múky, aby smotana nebola taká tekutá)
+ na posypanie čokoláda s vysokým obsahom kakaa
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Vyšľaháme bielka.
3. Vyšľaháme žĺtka so sladidlom.
4. Pomiešame mandľovú múku, škrob a kakao.
5. Pomiešame bielkový sneh s žĺtkom a potom pridáme aj múčnu zmes.
6. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy (cca 20*25 cm) a pečieme cca 15 minút.
7. Pripravíme orechový krém: vyšľaháme žĺtka so sladidlom, kokosovou smotanou, , vodou, škrobom, vanilkou a olejom.
8. V hrnci na miernom ohni varíme krém, keď začne hustnúť, pridáme orechy....miešame kým nedostaneme hustejšiu konzistenciu krému.
9. Krém nanesieme na povrch piškóty a zákusok dáme do chladničky.
10. Počkáme kým krém vychladne, potom nanesieme na povrch zákusku vyšľahanú kokosovú smotanu a posypeme kúskamy čokolády.

