top of page

Francúzsky makový krémeš z múky z ovsených vločiek

Ingrediencie:

...na dolnú a hornú vrstvu:

15 dkg múky u ovsených vločiek

2 vajíčka

1 dkg kokosového oleja (tekutého)

½ kávová lyžica sódy bikarbóny

1 dl (kokosového) mlieka

4 dkg medu

Sladidlo nahrádzajúce 6 dkg cukru (sypké)

...na makovú piškótu:

8 dkg múky z ovsených vločiek

6 dkg mletého maku

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

1 dkg kokosového oleja (tekutého)

5 vajec

Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru (sypké)

..na krém:

2 sáčky kvalitného prášku na puding (bez cukru)

7,5 dl (kokosového) mlieka alebo vody

Sladidlo podľa návodu na sáčku (pridala som sladidlo nahrádzajúce 5 polievkové lyžice cukru)

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Dôkladne pomiešame ingrediencie na dolnú a hornú vrstvu zákusku.

3. Zmes prelejeme do dvoch vymastených, posypaných foriem (veľkosť: cca 18x24cm) a upečieme ich za 8 minút.

4. Rozdelíme vajíčka (5 ks).

5. Pomiešame múku z ovsených vločiek (8 dkg), mak a sódu bikarónu.

6. Žĺtka dôkladne vyšľaháme so sladidlom a olejom.

7. Vyšľaháme bielka.

8. Sneh opatrne pomiešame s žĺtkovou zmesou.

9. Pridáme makovú zmes a dôkladne ale opatrne ich pomiešame.

10. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy (použila som tú istú formu, kt. na dolnú a hornú vrstvu).

11. Piškótu pečieme na 175° cca 15 minút.

12. Pripravíme puding podľa návodu na sáčku, ALE namiesto 2*5 dl mlieka/vody, použijeme iba 2*3,75 dl=7,5 dl (aby krém nebol príliš tekutý).

13. Zostavíme krémeš (najlepšie vo forme na pečenie, v ktorom ste piekli piškóty): tenká dolná vrstva + ½ pudingového krému + maková piškóta + ½ pudingového krému + tenká dolná vrstva.

Povrch môžeme posypať práškovým cukrom z erytritu alebo xilitu.

Zákusok treba dať do chladničky na takých 8 hodín (najlepšie noc), aby sa chuťe poriadne spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page