Reformované hortobádske mäsové palacinky
Ingrediencie:
…na palacinky:
ku každej 1 dkg pohánkovej múky pridáme 0,25 dl vody (+soľ)…potrebujeme dostať palacinskú konzistenciu, preto možno bude treba pridať viac vody alebo múky
…ďalej:
cibuľa
kuracie prsia
kokosový olej
červená paprika, soľ, koreniny
voda
konjaková múka na zahustenie (samozrejeme môžete nahradiť aj inou múkou, ale konjaková múka je “low carb” a má aj menej kalórií)
smotana (použila som kokosovú)
strúhaný syr
Postup:
Upečieme palacinky.
Nakrájanú cibuľu v horúcom kokosovom oleji osmažíme, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku, korenie a pridáme nakrájané mäso (na kocky).
Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso.
Osolíme a mäso udusíme do mäkka.
Keď už je mäso mäkké, do (kokosovej) smotany pridáme konjakovú múku a zmes prelejeme do “perkeltu”. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, naplníme s nim palacinky a stočíme ich do závitku. Závitky poukladáme do jenského skla, zalejeme ich omáčkou (šťavou z perkeltu) a posypeme syrom.
Sklo dáme do prehriatej rúre na cca 15-20 minút.
