top of page

Reformované hortobádske mäsové palacinky

Ingrediencie:

…na palacinky:

ku každej 1 dkg pohánkovej múky pridáme 0,25 dl vody (+soľ)…potrebujeme dostať palacinskú konzistenciu, preto možno bude treba pridať viac vody alebo múky

…ďalej:

cibuľa

kuracie prsia

kokosový olej

červená paprika, soľ, koreniny

voda

konjaková múka na zahustenie (samozrejeme môžete nahradiť aj inou múkou, ale konjaková múka je “low carb” a má aj menej kalórií)

smotana (použila som kokosovú)

strúhaný syr

Postup:

  1. Upečieme palacinky.

  2. Nakrájanú cibuľu v horúcom kokosovom oleji osmažíme, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku, korenie a pridáme nakrájané mäso (na kocky).

  3. Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso.

  4. Osolíme a mäso udusíme do mäkka.

  5. Keď už je mäso mäkké, do (kokosovej) smotany pridáme konjakovú múku a zmes prelejeme do “perkeltu”. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, naplníme s nim palacinky a stočíme ich do závitku. Závitky poukladáme do jenského skla, zalejeme ich omáčkou (šťavou z perkeltu) a posypeme syrom.

  6. Sklo dáme do prehriatej rúre na cca 15-20 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page