Paleo pomarančovo-„tvarohová“ torta

Ingrediencie:

... na piškótový základ:

6 dkg orechovej múky (môže byť aj mandľová)

2 dkg tapioka škrobu

5 vajec

Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru

…na “tvaroh”ovú vrstvu:

50 dkg tvarohu z vajec*

1 dl čerstvej pomarančovej šťavy

sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru

kvapky vanilkovej arómy

1 dkg paleo želatíny (samozrejme môžete použiť aj želatínu iného typu, ale vtedy sa postup môže zmeniť)

…na pomarančovú vrstvu:

40 dkg pomaranča bez kôry (ak nemáte radi príliš kyslú chuť pomarančov, použite iba 3,5 dl pomarančovej šťavy+dužinu)

1 dkg paleo želatíny

sladidlo - podľa sladkosti pomarančov (pridala som sladidlo nahrádzajúce 4-5 dkg cukru)

*už som Vám raz zverejnila spôsob prípravy na paleo tvaroh.

Tentoraz som zvolila trošku iný spôsob, aby mi neostali žĺtka navyše. Kúpila som prášok z vaječných bielok (sušené vaječné bielka). Približne 50 dkg paleo tvaroh som získala takto:

Vo veľkom(!) hrnci som zohriala cca 4-5 dl vody, do ktorej som dala 1 kávovú lyžicu kyseliny askorbovej (môžete nahradiť citrónovou šťavou). 10 dkg prášku z vaječných bielok som kuchynským robotom vyšľahala s 2 štipkami soli a 8 dl vodou Do vriacej vody som naliala vyšľahané bielka a miešala, pritom varila cca 5 minút. Dôležité: 1. akonáhle vypneme robota, ihneď nalejeme bielkovú zmes do vriacej vody, aby sa zložky nerozdelili. Pri varení treba neustále miešať, aby zmes náhodou nevyvrela.

Nakoniec odceníme.

Postup prípravy tortičky:

1. Pripravíme piškótu: rozdelíme vajíčka. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom a vanilkou. Vyšľaháme aj bielka. Spojíme zmesi a opatrne ich pomiešame. Pridáme múku a dôkladne ich pomiešame. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy (priemer 22 cm) a pečieme na 175° cca 10 minút.

2. Pripravíme “tvarohovú” vrstvu: pomarančovú šťavu pomiešame so želatínou a zmes necháme roztopiť v hrci na miernom ohni.

3. Pridáme ďalšie ingrediencie a dôkladne ich pomiešame.

4. “Tvarohový” mix dáme na korpus a tortičku dáme do chladničky, kým mix stvrdne.

5. Pripravíme pomarančovú vrstvu: pomiešame ingrediencie a v hrnci na miernom ohni trošku povaríme (kým sa želatína roztopí).

6. Pomarančový mix nanesieme na povrch “tvarohového” a tortu dáme naspäť do chladničky.

7. Keď aj pomarančová vrstva stvrdla, môžeme rozkrájať a servírovať.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now