top of page

Celozrnné tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom

Na tento recept som zabudla :/ Síce je už obdobie medvedieho cesnaku preč, ale keďže fotky a recept mám, podelím sa s Vami. Teoreticky by ste mohli medvedí cesnak nahradiť pažítkou, špenátom, ...

Story: Kamoška nám poslala ochutnávku pagáčikov (pripravených z bielej múky), ktoré boli také chutné, že som sa rozhodla, že aj ja ich upečiem z celozrnnej špaľdovej múky. Trošku som recept prerobila....napríklad podľa pôvodného, cukru do cesta netreba, ale ja sa vždy bojím, že mi cesto nevykysne poriadne bez cukru, tak som pridala aj to :)

Ak už nie tento rok, tak budúci, Vám odporúčam vyskúšať ;)

Ingrediencie:

60 dkg celozrnnej špaldovej múky

25 dkg masla

25 dkg nízkotučného krémového tvarohu

3 čajové lyžice soli (+ podľa chuti)

1 vajíčko

10 dkg medvedieho cesnaku

Trošku viac než ½ sáčku sušeného droždia

2 dkg kokosového alebo trstinového cukru

Cca 17,5 dkg smotany na varenie...aby sa cesto nelepilo

+ na povrch: 1 vajíčko, podľa chuti: nasekané semienka, syr, atď.

Postup:

1. Pomiešame múku, soľ a droždie.

2. Dôkladne pomiešame vajíčko, tvaroh, a smotanu a cukor.

3. Spojíme zmesi, pridáme maslo a rukou dôkladne ich pomiešame.

4. Cesto dáme do chladničky (pokryjeme) na hodinku.

5. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme (hrúbka cca 1cm ), rozkrájame, povrch potrieme (druhým) vyšľahaným vajíčkom, posypeme semienkami a/alebo syrom a pečieme na 180-200°. Žiaľ dobu pečenia už si nepamätám, ale netreba ich piecť dlho.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page