top of page

Light cuketové lasagne

...je light, lebo cestoviny som nahradila cuketou a veľmi zdravé, lebo obsahuje veľa zeleniny

Ingrediencie:

2 cukety

Soľ

1 polievková lyžica kokosového oleja

2-3 strúčiky cesnaku

1 menšia cibula

1 kuracie prsia (vegetariánom odporúčam nahradiť fazuľou alebo šampiónmi)

Soľ, bazalka, čierné korenie

30 dkg paradajok

1 (stredná) mrkva)

1 červená paprika

Soľ

Krémový syr (použila som 17 dkg light syru)

1 vajíčko (tí kt. majú alergiu na vajíčka samozrejme môžu vynechať)

Soľ

Čerstvý špenát (cca 40-50g)

Strúhaný syr (požila som light syr, 17 dkg)

Trošku parmezánu na povrch – cca 2-3 dkg

Postup:

1. Cukety nakrájame strúhadlom na uhorky – pozdĺžne.

2. Cuketové plátky trošku osolíme, aby plátky vypustili prebytočnú šťavu.

3. Paradajky, mrkvu a červenú papriku kuchynským robotom rozmixujeme, zmes osolíme.

4. Na kokosovom oleji osmažíme roztlačený cesnak a nakrájanú cibuľku.

5. Pridáme na malilinké kúsky nakrájané kuracie prsia. Pečieme na biela, pritom priebežne solíme, koreníme.

6. Mäso zalejeme zelenivou zmesou, trošku povaríme, pridáme (čerstvú) bazalku.

7. Z plátok cukety handrou vytlačíme prebytočnú šťavu..

Odporúčam ešte trošku piecť/grilovať cuketové plátky v rúre (na papieri na pečenie), aby sme sa zbalili zvyšku zbytočnej tekutiny. Tento krok môžete vynechať, stačí handra, ale výsledok bude krajší s tým grilovaním/pečením.

8. Syr pomiešame s vajíčkom a soľou (netreba veľa soli).

9. Na dno sklenej formy dáme 3-4 polievkové lyžice z paradajkovej tekutiny, na to plátky cukety, 1/3 syrovej zmesi, čerstvý špenát, 1/3 zeleninového mäsa, 1/3 strúhaného syru, ....to ešte 2x zopakujeme. Na povrch ešte dáme jednu vrstvu cuketových plátok a posypeme ich parmezánom.

10. Lasagne pečieme na 175° cca 20 minút + pár minút na grile.

Krajšie sa krája po vychladnutí.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page