Light cuketové lasagne
...je light, lebo cestoviny som nahradila cuketou a veľmi zdravé, lebo obsahuje veľa zeleniny
Ingrediencie:
2 cukety
Soľ
1 polievková lyžica kokosového oleja
2-3 strúčiky cesnaku
1 menšia cibula
1 kuracie prsia (vegetariánom odporúčam nahradiť fazuľou alebo šampiónmi)
Soľ, bazalka, čierné korenie
30 dkg paradajok
1 (stredná) mrkva)
1 červená paprika
Soľ
Krémový syr (použila som 17 dkg light syru)
1 vajíčko (tí kt. majú alergiu na vajíčka samozrejme môžu vynechať)
Soľ
Čerstvý špenát (cca 40-50g)
Strúhaný syr (požila som light syr, 17 dkg)
Trošku parmezánu na povrch – cca 2-3 dkg
Postup:
1. Cukety nakrájame strúhadlom na uhorky – pozdĺžne.
2. Cuketové plátky trošku osolíme, aby plátky vypustili prebytočnú šťavu.
3. Paradajky, mrkvu a červenú papriku kuchynským robotom rozmixujeme, zmes osolíme.
4. Na kokosovom oleji osmažíme roztlačený cesnak a nakrájanú cibuľku.
5. Pridáme na malilinké kúsky nakrájané kuracie prsia. Pečieme na biela, pritom priebežne solíme, koreníme.
6. Mäso zalejeme zelenivou zmesou, trošku povaríme, pridáme (čerstvú) bazalku.
7. Z plátok cukety handrou vytlačíme prebytočnú šťavu..
Odporúčam ešte trošku piecť/grilovať cuketové plátky v rúre (na papieri na pečenie), aby sme sa zbalili zvyšku zbytočnej tekutiny. Tento krok môžete vynechať, stačí handra, ale výsledok bude krajší s tým grilovaním/pečením.
8. Syr pomiešame s vajíčkom a soľou (netreba veľa soli).
9. Na dno sklenej formy dáme 3-4 polievkové lyžice z paradajkovej tekutiny, na to plátky cukety, 1/3 syrovej zmesi, čerstvý špenát, 1/3 zeleninového mäsa, 1/3 strúhaného syru, ....to ešte 2x zopakujeme. Na povrch ešte dáme jednu vrstvu cuketových plátok a posypeme ich parmezánom.
10. Lasagne pečieme na 175° cca 20 minút + pár minút na grile.
Krajšie sa krája po vychladnutí.