„Tvarohové“ kopčeky

May 30, 2016

Chuť týchto kopčekov sa dosť podobá na ozajstný tvaroh. Môžete ich jesť na desiatu, obed, olovrant alebo aj ako dezert. Šip-šup dáte do kopy zdravé a chutné jedlo ;)

 

Ingrediencie:

10 dkg pohánky (alebo prosa)

6,5 dkg kokosovej múky

4 dkg tápioka škrobu

¼ kávová lyžica konjakovej múky

Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru

Vanilka alebo vanilková aróma

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

citrónová kôra

 

-na obalenie: nasekané orechy, krupica, kakao,...

 

-na podávanie: džem, med, javorový syrup, atď.

 

Postup:

1. Pohánku uvaríme v 4 dl vode so štipkou soli. Počkáme kým uvarená pohánka/proso vychladne.

2. Pomiešame múky, škrob a sladidlo.

3. Spojíme zmesi a pridáme aj zvyšok ingrediencie.

4. Pomiešame, tvarujeme kopčeky a obalíme ich.

Ja som ich podávala s javorovým sirupom (bez kalórií).

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now