„Tvarohové“ kopčeky
Chuť týchto kopčekov sa dosť podobá na ozajstný tvaroh. Môžete ich jesť na desiatu, obed, olovrant alebo aj ako dezert. Šip-šup dáte do kopy zdravé a chutné jedlo ;)
Ingrediencie:
10 dkg pohánky (alebo prosa)
6,5 dkg kokosovej múky
4 dkg tápioka škrobu
¼ kávová lyžica konjakovej múky
Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru
Vanilka alebo vanilková aróma
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
citrónová kôra
-na obalenie: nasekané orechy, krupica, kakao,...
-na podávanie: džem, med, javorový syrup, atď.
Postup:
1. Pohánku uvaríme v 4 dl vode so štipkou soli. Počkáme kým uvarená pohánka/proso vychladne.
2. Pomiešame múky, škrob a sladidlo.
3. Spojíme zmesi a pridáme aj zvyšok ingrediencie.
4. Pomiešame, tvarujeme kopčeky a obalíme ich.
Ja som ich podávala s javorovým sirupom (bez kalórií).
