Paleo krupicovo-ovocná torta s makovou piškótou
...osviežujúca tortička, ktorej stredná vrstva nielen vyzerá ako tvarohový krém, ale tak aj chutí… pritom je bez laktózy ;)

Ingrediencie:
...na piškótu:
4 vajíčka
4 dkg mletého maku
1 dkg tapioka škrobu
sladidlo nahrádzajúce 11-12 dkg cukru
...na krupicovú vrstvu:
6 dkg gari (casava) krupice
1,8 dkg želatíny
1,5 dkg kokosového oleja
0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy
6 dl kokosového mlieka
sladidlo nahrádzajúce 18-20 dkg cukru
vanilka
...na ovocnú vrstvu:
30 dkg ovocia (može byť aj mrazené)
sladidlo podľa chuti
1 dkg želatíny
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Rozdelíme vajíčka.
3. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom.
4. Vyšľaháme bielká.
5. Pomiešame škrob a múku.
6. Spojíme zmesi (najprv vaječné) a dôkladne, ale opatrne ich pomiešame.
7. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej formy a pečieme cca 10-15 minút.
8. Pripravíme krupicovú vrstvu: pomiešame ingrediencie a zmes začneme variť...varíme, miešame, kým krém bude hustejšia (ako puding). Pozor, prečítajte návod prípravy na sáčku želatínu. Možno postup bude iný.
9. Trošku počkáme, kým krupicový krém vychladne, potom ho nanesieme na povrch piškóty.
10. Tortičku dáme do chladničky, kým krupicová vrstva nestvrdne.
11. Ovocnú vrstvu pripravíme starým známym spôsobom: ovocie rozmixujeme, pomiešame so sladidlom a želatínou a podla návodu na sáčku želatíny pripravíme.
12. Želatínu nalejeme/nanesieme na povrch krupicového. Pozor, krupicová vrstva musí byť stvrdnutá.
13. Tortičku vrátime do chladničky, počkáme kým ovocná vrstva stvrdne....až potom začneme krájať.