Paleocinky z gaštanovej múky s čokoládovým krémom z avokáda
Ingrediencie:
...na palacinky (4 ks):
5 dkg gaštanovej múky
5 dkg tapioka škrobu alebo maránty trstinovej
1 dl vody
2 vajíčka
Sladidlo nahrádzajúce cca 1 polievkovú lyžicu cukru
+ kokosový olej na pečenie
...na čokoládovú plnku:
1 menšie avokádo (môje bez šupky a jadra 12 dkg)
1 polievková lyžica (nízkotučného) kakaa
0,5 dl (kokosového) mlieka
Sladidlo nahrádzajúce cca 8 dkg cukru (+/- podľa chuti)
Vanilka, škorica podľa chuti
¼ kávová lyžica konjakovej múky – aby mala krémovejšiu, menej tekutú konzistenciu (ale možete vynechať ak nemáte)
Postup:
1. Ingrediencie na palacinky dôkladne pomiešame kuchynským robotom a na kokosovom oleji upečieme 4 ks palaciniek.
2. Ingrediencie na čokoládový krém dôkladne pomiešame kuchynským robotom, pritom koštujeme, dochutíme ak treba.
Zdroj: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/11/hagyomanyos-izu-paleo-palacsinta.html