top of page

Paleocinky z gaštanovej múky s čokoládovým krémom z avokáda

Ingrediencie:

...na palacinky (4 ks):

5 dkg gaštanovej múky

5 dkg tapioka škrobu alebo maránty trstinovej

1 dl vody

2 vajíčka

Sladidlo nahrádzajúce cca 1 polievkovú lyžicu cukru

+ kokosový olej na pečenie

...na čokoládovú plnku:

1 menšie avokádo (môje bez šupky a jadra 12 dkg)

1 polievková lyžica (nízkotučného) kakaa

0,5 dl (kokosového) mlieka

Sladidlo nahrádzajúce cca 8 dkg cukru (+/- podľa chuti)

Vanilka, škorica podľa chuti

¼ kávová lyžica konjakovej múky – aby mala krémovejšiu, menej tekutú konzistenciu (ale možete vynechať ak nemáte)

Postup:

1. Ingrediencie na palacinky dôkladne pomiešame kuchynským robotom a na kokosovom oleji upečieme 4 ks palaciniek.

2. Ingrediencie na čokoládový krém dôkladne pomiešame kuchynským robotom, pritom koštujeme, dochutíme ak treba.

Zdroj: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/11/hagyomanyos-izu-paleo-palacsinta.html

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page