Snickers roláda

July 2, 2016

Ingrediencie:

...na piškótu:

5 vajec

Sladidlo nahrádzajúce 12-14 dkg cukru

2,5 dkg kakaa

4 dkg mandľovej múky

1,5 dkg tapioka škrobu

 

...na „karamelovú“ plnku: 

20 dkg sušených datlí

1,5 dl kokosového mlieka

2,5 dkg medu

3 dkg arašidového masla (pri najhoršom môže byť aj kokosový olej)

5 g konjakovej múky

 

4 dkg arašidov

 

4 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)

1 dkg kokosového oleja

1 dkg arašidov

 

Postup: 

1. Rozdelíme vajíčka. 

2. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom. 

3. Pomiešame kakao, múku a škrob. 

4. Vyšľaháme bielka.

5. Sneh pomiešame so žĺtkami – opatrne! 

6. Pridáme múčnu zmes a opatrne pomiešame. 

7. Piškótové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ho do rúry a pri teplote 175°C pečieme cca 8 minút.

8.  Upečenú piškótu ešte teplú preložíme na utierku, odstránime spod nej papier a zabalíme do vlhkej utierky, rolujeme. 

9.  Pripravíme karamelovú plnku: všetky ingrediencie sekáčikom dôkladne pomiešame/rozsekáme. 

10.   Plnkou naplníme piškótu, posypeme nasekanými kúskami arašidov a zavinieme. 

11.   Roztopíme čokoládu na kokosovom oleji a kuchynským štetcom natrejeme s nim roládu, potom ju posypeme nasekanými arašidmi. 

Roládu dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby sa chute spojili. 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now