top of page

Snickers roláda

Ingrediencie:

...na piškótu:

5 vajec

Sladidlo nahrádzajúce 12-14 dkg cukru

2,5 dkg kakaa

4 dkg mandľovej múky

1,5 dkg tapioka škrobu

...na „karamelovú“ plnku:

20 dkg sušených datlí

1,5 dl kokosového mlieka

2,5 dkg medu

3 dkg arašidového masla (pri najhoršom môže byť aj kokosový olej)

5 g konjakovej múky

4 dkg arašidov

4 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)

1 dkg kokosového oleja

1 dkg arašidov

Postup:

1. Rozdelíme vajíčka.

2. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom.

3. Pomiešame kakao, múku a škrob.

4. Vyšľaháme bielka.

5. Sneh pomiešame so žĺtkami – opatrne!

6. Pridáme múčnu zmes a opatrne pomiešame.

7. Piškótové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ho do rúry a pri teplote 175°C pečieme cca 8 minút.

8. Upečenú piškótu ešte teplú preložíme na utierku, odstránime spod nej papier a zabalíme do vlhkej utierky, rolujeme.

9. Pripravíme karamelovú plnku: všetky ingrediencie sekáčikom dôkladne pomiešame/rozsekáme.

10. Plnkou naplníme piškótu, posypeme nasekanými kúskami arašidov a zavinieme.

11. Roztopíme čokoládu na kokosovom oleji a kuchynským štetcom natrejeme s nim roládu, potom ju posypeme nasekanými arašidmi.

Roládu dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby sa chute spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page