Snickers roláda
Ingrediencie:
...na piškótu:
5 vajec
Sladidlo nahrádzajúce 12-14 dkg cukru
2,5 dkg kakaa
4 dkg mandľovej múky
1,5 dkg tapioka škrobu
...na „karamelovú“ plnku:
20 dkg sušených datlí
1,5 dl kokosového mlieka
2,5 dkg medu
3 dkg arašidového masla (pri najhoršom môže byť aj kokosový olej)
5 g konjakovej múky
4 dkg arašidov
4 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)
1 dkg kokosového oleja
1 dkg arašidov
Postup:
1. Rozdelíme vajíčka.
2. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom.
3. Pomiešame kakao, múku a škrob.
4. Vyšľaháme bielka.
5. Sneh pomiešame so žĺtkami – opatrne!
6. Pridáme múčnu zmes a opatrne pomiešame.
7. Piškótové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ho do rúry a pri teplote 175°C pečieme cca 8 minút.
8. Upečenú piškótu ešte teplú preložíme na utierku, odstránime spod nej papier a zabalíme do vlhkej utierky, rolujeme.
9. Pripravíme karamelovú plnku: všetky ingrediencie sekáčikom dôkladne pomiešame/rozsekáme.
10. Plnkou naplníme piškótu, posypeme nasekanými kúskami arašidov a zavinieme.
11. Roztopíme čokoládu na kokosovom oleji a kuchynským štetcom natrejeme s nim roládu, potom ju posypeme nasekanými arašidmi.
Roládu dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby sa chute spojili.