top of page

Keksíky s arašidovým maslom z celozrnnej špaldovej múky

Nikdy som nemala rada arašídové maslo sama o sebe…aspoň som si to myslela, kým som teraz nekúpila kilové balenie :) Chcela som vyrobiť, vyskúšať arašidové keksíky (“peanut butter cookies”)…v Amerike si fičia :) a sú plné bielkovín. Síce je v nich aj dosť tuku, ale pred obedom, či cvičením prečo nie? :)

Na záver, podľa mňa chutia fantasticky…jednoducho treba vyskúšať! ;)

Ingrediencie:

10 dkg arašidového masla

10 dkg masla

10 dkg celozrnnej špaldovej múky

1 menšia čajová lyžica sóda bikarbóny

1 vajíčko

sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru (niekomu možno bude stačiť aj 8 dkg, ja nabudúce asi pridám ešte 2 dkg…takže kto má rád sladšie chute, nech pridáme viac sladidla ;))

5 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa

Postup:

1. Všetko šup spolu (nasekané kúsky čokolády až na konci) a dôkladne pomiešať.

2. Rukou tvarujeme guľky, poukladáme ich na papier na pečenie a pritlačíme.

3. Predhrejeme rúru na 175° a pečieme cca 10 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page