Keksíky s arašidovým maslom z celozrnnej špaldovej múky
Nikdy som nemala rada arašídové maslo sama o sebe…aspoň som si to myslela, kým som teraz nekúpila kilové balenie :) Chcela som vyrobiť, vyskúšať arašidové keksíky (“peanut butter cookies”)…v Amerike si fičia :) a sú plné bielkovín. Síce je v nich aj dosť tuku, ale pred obedom, či cvičením prečo nie? :)
Na záver, podľa mňa chutia fantasticky…jednoducho treba vyskúšať! ;)

Ingrediencie:
10 dkg arašidového masla
10 dkg masla
10 dkg celozrnnej špaldovej múky
1 menšia čajová lyžica sóda bikarbóny
1 vajíčko
sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru (niekomu možno bude stačiť aj 8 dkg, ja nabudúce asi pridám ešte 2 dkg…takže kto má rád sladšie chute, nech pridáme viac sladidla ;))
5 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa
Postup:
1. Všetko šup spolu (nasekané kúsky čokolády až na konci) a dôkladne pomiešať.
2. Rukou tvarujeme guľky, poukladáme ich na papier na pečenie a pritlačíme.
3. Predhrejeme rúru na 175° a pečieme cca 10 minút.
