„Štrúdľa“ lenivej gazdiny

July 23, 2016

Žiadná novinka...ale možno nie každý z Vás vie, že aj túto klasiku sa dá pripraviť "bezvýčitiekovským" spôsobom. Nebuďte lenivé gazdiny, šup-šup dáte do kopy tento úžastny, časovo a prísadovo nenáročný koláčik :)

 

Ingrediencie: 

12 dkg múky z ovsených vločiek

Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

 

25 dkg tvarohu (použila som nízkotučný krémový, ale hrudkovitým sa ľahšie robí)

30 dkg nasekaných broskýň (môžu byť aj čerešne alebo jahody)

Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru

 

0,4 dl nízkotučného mlieka

2 vajíčka

Kôra ½ citróna

Vanilka (alebo vanilková aróma)

Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru

 

2 dkg masla možno aj vynechať) + maslo na vymastenie formy

 

Postup:

1. Pomiešame múku, sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru a sóda bikarbónu.

2. Vymastíme formu, ½ pomiešanej múčnej zmesi nasypeme do formy. 

3. Tvaroh buď rozsypeme, alebo ak používate krémový, tak pomocou malej lyžice dávajte kúsky tvarohu na múčnu zmes. 

4. Nasleduje vrstva broskýň, ktoré potom posypeme sladidlom (Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru).

5. Mlieko pomiešame s vajíčkami, sladidlom (Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru), vanilkou a citrónovou kôrou). 

6. Mliečnou zmesou zalejeme „koláč“, rozsypeme zvyšok múky na povrchu, pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 25-30 minút.

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now