„Štrúdľa“ lenivej gazdiny
Žiadná novinka...ale možno nie každý z Vás vie, že aj túto klasiku sa dá pripraviť "bezvýčitiekovským" spôsobom. Nebuďte lenivé gazdiny, šup-šup dáte do kopy tento úžastny, časovo a prísadovo nenáročný koláčik :)
Ingrediencie:
12 dkg múky z ovsených vločiek
Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
25 dkg tvarohu (použila som nízkotučný krémový, ale hrudkovitým sa ľahšie robí)
30 dkg nasekaných broskýň (môžu byť aj čerešne alebo jahody)
Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru
0,4 dl nízkotučného mlieka
2 vajíčka
Kôra ½ citróna
Vanilka (alebo vanilková aróma)
Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru
2 dkg masla možno aj vynechať) + maslo na vymastenie formy
Postup:
1. Pomiešame múku, sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru a sóda bikarbónu.
2. Vymastíme formu, ½ pomiešanej múčnej zmesi nasypeme do formy.
3. Tvaroh buď rozsypeme, alebo ak používate krémový, tak pomocou malej lyžice dávajte kúsky tvarohu na múčnu zmes.
4. Nasleduje vrstva broskýň, ktoré potom posypeme sladidlom (Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru).
5. Mlieko pomiešame s vajíčkami, sladidlom (Sladidlo nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru), vanilkou a citrónovou kôrou).
6. Mliečnou zmesou zalejeme „koláč“, rozsypeme zvyšok múky na povrchu, pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 25-30 minút.

