Paleo malinové rezy
Ingrediencie (veľkosť silikónovej formy 20x22 cm):
12 dkg kokosovej múky
6 dkg tapioka škrobu
2,5 dkg kakaa
6 vajíčok
1,5 dl vody
3,5 dkg (tekutého) kokosového oleja
Sladidlo nahrádzajúce 18 dkg cukru
½ čajová lyžica sódy bikaróny
Štipka kyseliny askorbinovej (ak nemáte, tak len pár kvapiek citrónovej šťavy)
Štipka konjakovej múky
50 dkg paleo tvarohu – pripravíte ho z vaječných bielok takto alebo zo sušených vaječných bielok takto
Čerstvá citrónová šťava 1 citrónu
Sladidlo nahrádzajúce 22 dkg cukru
6-7 g agar agar
1 dl rastlinného mlieka (pripravila som mandľové mliečko pomocou Vitamilku)
1,5 dl vody
10 dkg malín
1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Sladidlo podľa chuti (pridala som sladidlo nahrádzajúce 4,5 dkg cukru)
2 g agar agar

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame múku, škrob, kakao, sóda bikarbónu, kyselinu (čerstvú citrónovú šťavu pridajte k tekutej zmesi) a konjakovú múku.
3. Vyšľaháme vajíčka s vodou, olejom, sladidlom.
4. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame.
5. Zmes prelejeme do silikónovej formy a pečieme cca 20 minút.
6. Agar agar pomiešame s mliekom a citrónovou šťavou, na miernom ohni začneme variť, keď zmes začne vrieť, vypneme sporák.
7. Agar agarovú zmes ihneď pridáme k „tvarohu“, takisto aj sladidlo.
8. „Tvarohovú“ zmes pekne rozotrieme na kakaovej piškóte a dáme do chladničky.
9. Rozmixujeme maliny s vodou, citrónovou šťavou, sladidlom a agar agarom.
10. Zmes začneme variť na miernom ohni, keď začne vrieť, vypneme sporák.
11. Tekutú malinovú zmes nalejeme na povrch tvarohovej vrstvy a zákusok vrátime do chladničky. Servírujeme až po zmäknutí malinovej vrstvy.
