top of page

Cuketové pagáčiky z celozrnnej špaldovej múky

…jednoduché, chutné a zdravé pagáčiky…najlepšie chutia ešte teplučké z rúry ;)

Ingrediencie:

30 dkg celozrnnej špaldovej múky

1 menšia čajová lyžica sody bikarbóny + 1 menšia čajová lyžica prášku do pečiva

1,5 čajovej lyžice soli

15 dkg nastrúhanej cukety - tekutinu trošku vyžmýkame

1 strúčik cesnaku

5 dkg masla

3 polievkové lyžice jogurtu

+ žltok, sezámové semienka alebo syr

Postup:

1. Pomiešame najprv prvé 3 zložky. Môžete pridať aj chlebové korenie, ak máte.

2. Pridáme aj ďalšie ingrediencie (maslo krájajme ak sme ju práve vybrali z chladničky a cesnak samozrejme lisujeme).

3. Rukou miešame ďalej, až kým sa všetky ingrediencie dôkladne pomiešali, t.j. dostaneme súvislé cesto.

4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na cca 0,5 cm hrúbku, vyrežeme pagáčiky (moje mali 4,5 cm priemer) a poukladáme ich na papier na pečenie.

5. Povrch pagáčikov potrejeme vyšľahaným žĺtkom a posypeme sezámovými semienkami.

6. Pečieme v predhriatej rúre na 180° cca 20 minút.

Zdroj: http://wannabechef.cafeblog.hu/2012/07/16/cukkinis-pogacsa/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page