Eggs benedict/ Benediktínske vajíčka (s lososom)

January 6, 2016

S týmito úžasnými raňajkami som stretla až teraz počas môjho pobytu v zahraničí. Chcela by som sa s Vami podeliť o tento zážitok, možno sa niektorý z Vás inšpirujú :) Trošku som recept zjednodušila. 

 

Takže pre 1 osobu potrebujeme:

2 vajíčka

2 žĺtky

1 polievková lyžica masla

1 čajová lyžica sójovej omáčky

Cca 0,5 dl vody

Soľ, koreniny

1 kávová lyžica octu

 

1 anglický muffin – použila som tento veľmi jednoduchý recept na prípravu:

 

Maslo/syr

5 dkg lososa

 

Postup:

1. Pripravíme holandskú omáčku: v hrnci na pare uvaríme zmes žĺtkov, vody, masla a sójovej omáčky. Pritom miešame. Až na konci pridáme trošku soli.

2. Do hrnci dáme zohriať vodu s octom. Do vriacej vody dáme po jednom vajíčka. Varíme 2,5-3 minút. Žĺtok by mal ostať tekutý.

3. Rozrežeme muffin a trošku zapekám.

4. Muffiny natrejeme maslom/syrom, na tom dáme losos a vajíčka. Zalejme omáčkou a servírujeme. Ňam-ňam :)

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now