Slivkový koláč

October 13, 2016

Ingrediencie:

12 dkg múky z ovsených vločiek

1,2 dkg psyllium husku

½ kávová lyžica sóda bikarbóny

1 dkg tapiokovej múky/tapioka škrobu

štipka soli

2 vajíčka

0,7 dl vody

2 dkg tekutého kokosového oleja

12 g jablčného octu (=1,5 polievková lyžica)

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 17,5-18 dkg cukru

 

35 dkg slivky (použila som mrazené, 20*1/2 slivky, takže spolu 10 ks celých)

1 kávová lyžica psyllium husku

2 polievkove lyžice kokosového cukru

½ kávová lyžica škorice

 

10 dkg kokosovej smotany (môže byť aj ryžová napríklad)

1 menšie vajíčko

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Kôra ½ citrónu

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

Vanilka alebo vanilková aróma

 

 

Postup:

1.Predhrejeme rúru na 175°.

2.Pomiešame múku z ovsených vločiek, psyllium husk, sódu bikarbónu, škrob a soľ.

3.Vyšľaháme vajíčka s vodou, olejom, sladidlom (nahrádzajúce 17,5-18 dkg cukru) a octom.

4.Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.

5.Zmes prelejeme do vymastenej formy.

6.Slivky posypeme psylliumom, kokosovým cukrum a škoricou, pomiešame.

7.Slivky poukladáme na povrch „piškoty“  a pečieme na 175° 8 minút.

8.Kým sa koláč pečie, pomiešame smotanu, vajíčko, citrónovu šťavu a kôru, sladidlo a vanilku (vanilkovú arómu).

9.Po 8 minút pečenia zalejeme koláč smotanovou zmesou a pečieme ďalej 30 minút z hora a z dola a ďalších 5 minút len z hora. Ak máťe výkonejšiu rúru, pečte 20 minút z hora a dola a 15 minút len z hora.

Chutí vynikajúco za horúca aj studena, na raňajky, desiatu alebo aj ako dezert.

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now