top of page

Pikantné kuracie kúsky s kešu orieškami

Milujem ázijsku kuchyňu. Momentálne sú u mňa favoritom tieto pikantné kuracie kúsky s kešu orieškami :)

Pôvodný recept som našla tu.

Nemala som doma ryžový ocot a rybiu omáčku. Ryžový ocot sa mi podarilo zohnať ľahko (kúpite vo väčších supermarketoch – pozerala som v T***U a v B**E a v jednej z nich bola oveľa nižšia cena), ale rybiu omáčku nie, takže som varila bez. Výsledok bol výborný, taký sladkokyslo-štipľavý :). Aj priateľ to pochválil, čo pre mňa znamenalo, že s receptom sa musím podeliť aj s Vami :)

Ingredienice:

2 kuracie prsia (nakrájame)

2 polievkové lyžice kokosového oleja

1 červená paprika – nakrájame

½ stredne veľkej cibule - nakrájame

1-2 zelenej cibuľky – nakrájame

1-2 hŕstky kešu orieškov

(+soľ podľa chuti)

Na omáčku:

4 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžice ryžového octu

2 čajové lyžice kokosového alebo trstinového cukru

4 polievkové lyžice studenej vody

Chilli papričky alebo chilli omáčka podľa chuti

2 čajové lyžice tapiokového škrobu (môže byť aj kukuričný)

+ príloha: hnedá ryža, quinoa, pohánka, atď.

Postup:

1.Pripravíme omáčku – všetky ingrediencie pomiešame. S chilli radšej opatrne...môžete pridať neskoršie viac, ak nebude omáčka príliš štipľavá!

2.Na kokosovom oleji osmažíme kúsky mäsa – iba tak trošku.

3.Pridáme cibuľu, pomiešame, ďalej smažíme.

4.Zalejeme omáčkou, dôkladne pomiešame, panvicu zakryjeme (!) a varíme takých 10-15 minút na nízkej teplote. Raz za čas pomiešame.

5.Pridáme kúsky papriky a pomiešame. Môžeme pridať aj cibuľku – niekedy ju pridávam v strede varenie, niekedy až pred koncom. Varíme ďalej takých 15-20 minút (panvica stále musí byť pokrytá).

6.Ak sme ešte cibuľku nepridali, pridáme ju a pridáme aj kešu oriešky. Varíme ďalej cca 3 minúty na nízkej teplote.

Podávala som s quinoa.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page