Pikantné kuracie kúsky s kešu orieškami
Milujem ázijsku kuchyňu. Momentálne sú u mňa favoritom tieto pikantné kuracie kúsky s kešu orieškami :)
Pôvodný recept som našla tu.
Nemala som doma ryžový ocot a rybiu omáčku. Ryžový ocot sa mi podarilo zohnať ľahko (kúpite vo väčších supermarketoch – pozerala som v T***U a v B**E a v jednej z nich bola oveľa nižšia cena), ale rybiu omáčku nie, takže som varila bez. Výsledok bol výborný, taký sladkokyslo-štipľavý :). Aj priateľ to pochválil, čo pre mňa znamenalo, že s receptom sa musím podeliť aj s Vami :)

Ingredienice:
2 kuracie prsia (nakrájame)
2 polievkové lyžice kokosového oleja
1 červená paprika – nakrájame
½ stredne veľkej cibule - nakrájame
1-2 zelenej cibuľky – nakrájame
1-2 hŕstky kešu orieškov
(+soľ podľa chuti)
Na omáčku:
4 polievkové lyžice sójovej omáčky
2 čajové lyžice ryžového octu
2 čajové lyžice kokosového alebo trstinového cukru
4 polievkové lyžice studenej vody
Chilli papričky alebo chilli omáčka podľa chuti
2 čajové lyžice tapiokového škrobu (môže byť aj kukuričný)
+ príloha: hnedá ryža, quinoa, pohánka, atď.

Postup:
1.Pripravíme omáčku – všetky ingrediencie pomiešame. S chilli radšej opatrne...môžete pridať neskoršie viac, ak nebude omáčka príliš štipľavá!
2.Na kokosovom oleji osmažíme kúsky mäsa – iba tak trošku.
3.Pridáme cibuľu, pomiešame, ďalej smažíme.
4.Zalejeme omáčkou, dôkladne pomiešame, panvicu zakryjeme (!) a varíme takých 10-15 minút na nízkej teplote. Raz za čas pomiešame.
5.Pridáme kúsky papriky a pomiešame. Môžeme pridať aj cibuľku – niekedy ju pridávam v strede varenie, niekedy až pred koncom. Varíme ďalej takých 15-20 minút (panvica stále musí byť pokrytá).
6.Ak sme ešte cibuľku nepridali, pridáme ju a pridáme aj kešu oriešky. Varíme ďalej cca 3 minúty na nízkej teplote.
Podávala som s quinoa.
