top of page

Domáca kuracia šunka

...bez É čok, bez umelín a chutne ;)

Ingrediencie:

25 dkg kuracích prs

1 kávová lyžica soli

Koreniny podľa chuti - štipka čierneho korenia a cesnakového korenia alebo 1 kávová lyžica koreniny na fašírky (v závislosti od množstva soli v korení, možno bude treba pridať menej soli)

Kvapky olivového oleja (môže byť aj olivový olej s chilli alebo cesnakom) + 1 kávová lyžica olivového oleja

1 polievková lyžica olivového oleja

1 kávová lyžica červenej papriky

Postup:

1. Dáme do sekáčika nakrájané kuracia prsia, soľ, koreniny a kvapku olivového oleja a dôkladne rozsekáme mäso/ pomiešame.

2. Poolejovanými dlaňami preložíme zmes na alofufoliu (vzduch sa snažme vytlačiť, aby bolo čím menej dierok na hotovej šunke), zrolujeme a na koncoch zahneme alufoliu. Nech je tá aluofolia väčšia, aby sme okolo šunky mali viac vrstiev, aby sa pri otáčaní končekov alufólia neroztrhla.

3.V predhriatej rúre na 180° pečieme cca 40 minút. Ja zvyknem dotykom kontrolovať, či už je šunka upečená...ak je aj v strede taká "tvrdá" ako na koncoch, je hotová.

4.Vybeieme šunku z alufolie, potrieme olivovým olejom a červenou paprikou.

V chladničke som skladovala zatiaľ do 3 dní.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page