top of page

Bezlepkový quiche so základom zo sledkých zemiakov

Ingrediencie:

2 ks stredne veľkým sladkých zemiakov – odporúčam použiť taký tenší typ batáty

Troška soli

Kokosový olej na vymastenie formy + ľubovolná múka na posypanie formy

8 dkg špenátu – ak požite čerstvý špenát, najprv ju treba trošku osmažiť na panvici

45-50 dkg šampiónov (čerstvých alebo mrazených)

1,5 polievková lyžica sójovej omáčky

1 strúčik cesnaku

Soľ, čierne korenie podľa chuti

2 vajíčka

10 dkg smotany (použila som ryžovú smotanu od Alpro)

10 dkg strúhaného syru

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 180°.

2. Nakrájame batátu na cca 4 mm plátky + cca 18-20 dkg batáty nastrúhame.

3. Vymastíme a posypeme (keramickú) formu na pečenie.

4. Na dno formy rozložíme nastrúhanú batatu a na okraje plátky batáty. Navyše dajme do formy 2-3 ks batátových plátkov, lebo pri predpečení sa plátky trošku zmenšia.

5. Trošku osolíme batátu a pečieme cca 15 minút.

6. Medzitým trošku povaríme šampióni (aby sme zbavili šampiónov od nadbytočnej tekutiny) a osmažíme čerstvý špenát.

7. Nastrúhaným cesnakom pomiešame vajíčka, smotanu, soľ , korenie a syr.

8. Šampióny a špenát rozložíme do formy, zalejeme vajíčkovou zmesou.

9. Pečieme ďalej cca 35-40 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page