Bezlepkový quiche so základom zo sledkých zemiakov
Ingrediencie:
2 ks stredne veľkým sladkých zemiakov – odporúčam použiť taký tenší typ batáty
Troška soli
Kokosový olej na vymastenie formy + ľubovolná múka na posypanie formy
8 dkg špenátu – ak požite čerstvý špenát, najprv ju treba trošku osmažiť na panvici
45-50 dkg šampiónov (čerstvých alebo mrazených)
1,5 polievková lyžica sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
Soľ, čierne korenie podľa chuti
2 vajíčka
10 dkg smotany (použila som ryžovú smotanu od Alpro)
10 dkg strúhaného syru

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Nakrájame batátu na cca 4 mm plátky + cca 18-20 dkg batáty nastrúhame.
3. Vymastíme a posypeme (keramickú) formu na pečenie.
4. Na dno formy rozložíme nastrúhanú batatu a na okraje plátky batáty. Navyše dajme do formy 2-3 ks batátových plátkov, lebo pri predpečení sa plátky trošku zmenšia.
5. Trošku osolíme batátu a pečieme cca 15 minút.
6. Medzitým trošku povaríme šampióni (aby sme zbavili šampiónov od nadbytočnej tekutiny) a osmažíme čerstvý špenát.
7. Nastrúhaným cesnakom pomiešame vajíčka, smotanu, soľ , korenie a syr.
8. Šampióny a špenát rozložíme do formy, zalejeme vajíčkovou zmesou.
9. Pečieme ďalej cca 35-40 minút.