top of page

Medovníky z celozrnnej špaldovej múky sladené iba medom :)

Niekto mi písal a chcel takýto recept (celozrnná múka + med...žiadne iné sladidlo). Správu som nenašla, ale recept mám :) Príjemné Vianočné pečenie Vám prajem! ;)

Ingrediencie:

50 dkg celozrnnej špaldovej múky

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

25 dkg medu

10 dkg masla

4,5 g medovníkového korenia

3 vajíčka

+1 bielko na potretie po pečení

+na zdobenie orechy, hrozienka

Postup:

1. Pomiešame múku a sóda bikarbónu.

2. Med trošku zohrejeme s korením, vypneme sporák a pridáme maslo...miešame, kým sa maslo roztopí.

3. Keď už nie je medová zmes príliš horúca, pridáme vajíčka, dôkladne pomiešame/vyšľaháme a na konci pridáme aj múčnu zmes.

4. Medovníkové cesto dáme na noc do chladničky.

5. Ďalší deň (medzi dvoma papiermi na pečenie) vyvaľkáme cesto na cca 0,5 mm (+/-...moje medovníky sú trošku hrubšie asi). Vykrojíme ľubovoľnými formičkami a uložíme ich na plech s papierom (môžeme ich ozdobiť orechmi, hrozienkami) a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút.

6. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme medovníky rozšľahaným bielkom.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page