Medovníky z celozrnnej špaldovej múky sladené iba medom :)
Niekto mi písal a chcel takýto recept (celozrnná múka + med...žiadne iné sladidlo). Správu som nenašla, ale recept mám :) Príjemné Vianočné pečenie Vám prajem! ;)

Ingrediencie:
50 dkg celozrnnej špaldovej múky
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
25 dkg medu
10 dkg masla
4,5 g medovníkového korenia
3 vajíčka
+1 bielko na potretie po pečení
+na zdobenie orechy, hrozienka
Postup:
1. Pomiešame múku a sóda bikarbónu.
2. Med trošku zohrejeme s korením, vypneme sporák a pridáme maslo...miešame, kým sa maslo roztopí.
3. Keď už nie je medová zmes príliš horúca, pridáme vajíčka, dôkladne pomiešame/vyšľaháme a na konci pridáme aj múčnu zmes.
4. Medovníkové cesto dáme na noc do chladničky.
5. Ďalší deň (medzi dvoma papiermi na pečenie) vyvaľkáme cesto na cca 0,5 mm (+/-...moje medovníky sú trošku hrubšie asi). Vykrojíme ľubovoľnými formičkami a uložíme ich na plech s papierom (môžeme ich ozdobiť orechmi, hrozienkami) a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút.
6. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme medovníky rozšľahaným bielkom.

