top of page

Salónky (želé a orechové)


Na želé salónky potrebujeme:

2 dl pomarančovej šťavy (môže byť aj šťava iného ovocia)

sypké sladidlo nahrádzajúce cca 5 dkg cukru (+/- podľa sladkosti ovocia)

15-16 g želatíny

Na orechovo-kokosovo-hrozienkové potrebujeme (10 ks…1 ks cca 10 g bez čokolády) – môj favorit!:

10 dkg hrozienok

6 dkg orechov

2 dkg kokosu

1 dkg sušenej pomarančovej kôry

1 polievková lyžica rumu

2,5-3 dkg práškového erytritu

+čokoláda s vysokým obsahom kakaa a kokosový olej v pomere 5:1 (takže napríklad 5 dkg čokolády a k tomu 1 dkg kokosového oleja)

Príprava želé saloniek:

1. Pomiešame šťavu, sladidlo a želatinu. Prečítajte návod na sáčku želatiny a pripravte želatinovú zmes podľa toho.

2. Tekutinu prelejte do téglikov alebo do silikonových/-ovej foriem/-my (želatínu môžete aj rozkrájať po stuhnutí, ak nemáte formičky v tvare tehličiek).

3. Po stuhnutí želatíny (ak treba rozrežeme ju na tehličky) zabalíme tehličky do čokolády. Čokoládu treba zohriať, roztopiť s kokosovým olejom, ale POZOR nech nie je čokoládová zmes príliš horúca, aby sa želatina neroztopila.

Príprava orechovo-kokosovo-hrozienkových saloniek:

1. Ingrediencie sekáčikom dôkladne pomiešame.

2. Vytvarujeme bomboniky ( 1 ks cca 10g) a poukladáme ich na papier na pečenie. Na noc ich dáme do chladničky a až na druhý deň ich zabalíme do čokolády.

P.S. Obal som vytvorila z papiera na pečenie a z alobalu :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page