Marokánský quinový šalát
Zaujímavá kombinácia chutí. Šalát môžete jesť ako hlavné jedlo alebo ako príloha, viem si to prestaviť tak ku grilovaným kuracim prsiam napríklad ;)
Ingrediencie (na 1 porciu):
3 dkg quinoa uvaríme v vode (ako ryžu; množstvo vody nech je dvojnásobkom množstva quinoa)
5 dkg cíceru (Namočíme do vody, na noc dáme do chladničky a za 45 minút uvaríme vo vode. Hmotnosť uvareného cíceru bude cca 12 dkg)
5 dkg nastrúhanej mrkvy
1,5 dkg nasekanej mladej cibuľky
15 g nasekaných sušených datli
15 g (nasekaných) hrozienok
2 dkg nasekaných kešu orieškov
1-2 polievkové lyžice olivového oleja
1 menšia polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
1 kávová lyžica medu
Štipka rasce
Soľ podľa chuti
Postup:
1. Pomiešame uvarenú quinoa, cícer, mrkvu, cibuľku, datle, hrozienka a oriešky.
2. Pripravíme dressing: dôkladne pomiešame olej, šťavu, med, rascu a soľ.
3. Pomiešame šalát s dressingom.
Dobrú chuť! :)

Zdroj: http://littlespicejar.com/moroccan-chickpea-quinoa-power-salad/