top of page

Marokánský quinový šalát

Zaujímavá kombinácia chutí. Šalát môžete jesť ako hlavné jedlo alebo ako príloha, viem si to prestaviť tak ku grilovaným kuracim prsiam napríklad ;)

Ingrediencie (na 1 porciu):

3 dkg quinoa uvaríme v vode (ako ryžu; množstvo vody nech je dvojnásobkom množstva quinoa)

5 dkg cíceru (Namočíme do vody, na noc dáme do chladničky a za 45 minút uvaríme vo vode. Hmotnosť uvareného cíceru bude cca 12 dkg)

5 dkg nastrúhanej mrkvy

1,5 dkg nasekanej mladej cibuľky

15 g nasekaných sušených datli

15 g (nasekaných) hrozienok

2 dkg nasekaných kešu orieškov

1-2 polievkové lyžice olivového oleja

1 menšia polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

1 kávová lyžica medu

Štipka rasce

Soľ podľa chuti

Postup:

1. Pomiešame uvarenú quinoa, cícer, mrkvu, cibuľku, datle, hrozienka a oriešky.

2. Pripravíme dressing: dôkladne pomiešame olej, šťavu, med, rascu a soľ.

3. Pomiešame šalát s dressingom.

Dobrú chuť! :)

Zdroj: http://littlespicejar.com/moroccan-chickpea-quinoa-power-salad/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page