Hubovo-špenátovo teplé sendviče so syrom
Každé deň by som ich jedla na raňajky :) Pripomínajú mi staré školské časy, keďže v bufete pri škole predávali podobné teplé sendviče...nielen hubové, ale aj šunkové, klobásové, atď. Do omáčky môžete pridať hocičo, podľa vašej chuti.
Počas tých starých školských čias som ešte nevedela, že omáčka je pripravená na spôsob bešamel a kupovala som práškové zmesi na krémové polievky, z ktorých som pripravovala podobné teplé sendviče (plné Ečok).
Na obrázku vidíte moju vegánsku verziu: domáce pečivo, omáčku z ingrediencií rastlinného pôvodu a vegánsky syr.

...na omáčku potrebujeme (na 1 porciu):
1 polievkovú lyžicu kokosového oleja
1 dl (rastlinného) mlieka
1 polievkové lyžice múky (skúšala som celozrnnú, z ovsených vločiek, cirokovú, ..)
1 štipku bieleho korenia
1 malilinkú štipku strúhaného muškátového orieška
Soľ podľa chuti
+ podľa chuti:
huby
špenát
šunka
klobása
kukurica
strúhaný syr
Postup:
1. Kokosový olej v hrnci rozpúšťame.
2. Do rozpusteného a rozohriateho kokosového oleja pridáme múku.
3. Stále miešame, približne 2 - 3 minúty, až kým vznikne svetlá zásmažka.
4. Za stáleho miešania postupne prilievame studené mlieko, pridáme soľ, koreniny a miešame, kým bude mať omáčka krémovú konzistenciu (2-4 minúty).
5. Ak pripravíte sendvič s hubami a špenátom ako som to robila ja, treba nakrájané huby a špenát na panvici opražiť a trošku aj osoliť.
6. Omáčku pomiešame s hubami a špenátom a zmes nanesieme na rozkrojené pečivo, posypeme syrom a grilujeme v predhriatej rúre (kým sa syr roztopí).
