Oškvarkové pagáče

February 15, 2017

…so zníženým obsahom tuku, tým pádom aj kalórií
Aby nedošlo k nedorozumeniu, oškvarky sú tukom a tuk je vysoko kalorickou zložkou každého receptu. Do bežných oškvarkových pagáčikov sa pridáva väčšie množstvo oškvarkov a masla (iný tuk) okrem oškvarkov....plus sú pečené z bielej múky. Teda, ak zbožňujete oškvarkové pagáče, pripravte si ich zdravšiu verziu podľa môjho receptu! ;)


Ingrediencie:
50 dkg celozrnnej špaldovej múky (odporúčam preosievať)
20 dkg rozmixovaného oškvarku
15 dkg bieleho jogurtu
1 dl vlažnej vody
1 žĺtok
1 menšia čajová lyžica cukru
1 sáčok droždia
štipka čierneho korenia
1 menšia polievková lyžica soli

1/2 vajíčka na potretie pagáčikov pred pečením


Postup:
1. Pomiešame múku, droždie, korenie a soľ.
2. Pomiešame vodu, žĺtka, cukor a jogurt.
3. Pomiešame zmesi z prvých dvoch bodov spolu s oškvarkom.
4. Cesto necháme kvasiť cca hodinu na teplom mieste. Ja zvyknem dať nádobu do rúry na najnižšiu teplotu o pokryť handrou.
5. Po uplynutí hodiny, cesto rozvaľkáme, preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x.
6. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 12-14 mm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
7. Pagáčiky necháme ešte 30 minút podkysnúť, pred pečením potrieme 1/2 vajíčkom a pečieme pri 180° 20-25 minút.

 

 

 


Zdroj: http://salatagyar.cafeblog.hu/2016/02/21/teljes-kiorlesu-tepertos-pogacsa-az-az-igazi-butykos/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now