top of page

Oškvarkové pagáče

…so zníženým obsahom tuku, tým pádom aj kalórií Aby nedošlo k nedorozumeniu, oškvarky sú tukom a tuk je vysoko kalorickou zložkou každého receptu. Do bežných oškvarkových pagáčikov sa pridáva väčšie množstvo oškvarkov a masla (iný tuk) okrem oškvarkov....plus sú pečené z bielej múky. Teda, ak zbožňujete oškvarkové pagáče, pripravte si ich zdravšiu verziu podľa môjho receptu! ;)

Ingrediencie: 50 dkg celozrnnej špaldovej múky (odporúčam preosievať) 20 dkg rozmixovaného oškvarku 15 dkg bieleho jogurtu 1 dl vlažnej vody 1 žĺtok 1 menšia čajová lyžica cukru 1 sáčok droždia štipka čierneho korenia 1 menšia polievková lyžica soli 1/2 vajíčka na potretie pagáčikov pred pečením Postup: 1. Pomiešame múku, droždie, korenie a soľ. 2. Pomiešame vodu, žĺtka, cukor a jogurt. 3. Pomiešame zmesi z prvých dvoch bodov spolu s oškvarkom. 4. Cesto necháme kvasiť cca hodinu na teplom mieste. Ja zvyknem dať nádobu do rúry na najnižšiu teplotu o pokryť handrou. 5. Po uplynutí hodiny, cesto rozvaľkáme, preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. 6. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 12-14 mm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. 7. Pagáčiky necháme ešte 30 minút podkysnúť, pred pečením potrieme 1/2 vajíčkom a pečieme pri 180° 20-25 minút.

Zdroj: http://salatagyar.cafeblog.hu/2016/02/21/teljes-kiorlesu-tepertos-pogacsa-az-az-igazi-butykos/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page