top of page

Hruškové muffiny s orechmi a dressingom z medoviny

Ingrediencie:

...na muffiny potrebujeme:

25 dkg celozrnnej špaldovej múky

10 dkg trstinového alebo kokosového cukru

2 malé alebo 1 väčšiu hrušku

2 dl bieleho jogurtu (použila som sójový)

6 polievkové lyžice kokosového oleja

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1/2 kávová lyžica škorice

štipka soli

+ na povrch 3 hŕstky orechov

...na dressing potrebujeme:

3 dl medoviny (pre vegánov sladké víno)

6 polievkové lyžice medu (pre vegánov agave)

1 veľká polievková lyžica tapioka škrobu (alternatívne iného škrobu)

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Postup:

1. Pomiešame múku, sóda bikarbónu, a škoricu.

2. Vajíčka vyšľaháme s jogurtom, citrónovou šťavou, roztopeným (nie horúcim) kokosovým olejom a cukrom, pridáme nestrúhanú hrušku.

3 Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.

4. Zmes prelejeme do vymastených posypaných muffinových formičiek a posypeme orechmi.

5. Pečieme na 180° cca 30-35 minút.

6. Medzitým pripravíme dressing: varíme medovinu, kým sa alkohol nevyparí, pridáme med, škrob a citrónovú šťavu....pritom stále miešame.

Muffiny podávame s dressingom.

Zdroj: http://szilviizvilag.hu/kortes-muffin/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page