Hruškové muffiny s orechmi a dressingom z medoviny
Ingrediencie:
...na muffiny potrebujeme:
25 dkg celozrnnej špaldovej múky
10 dkg trstinového alebo kokosového cukru
2 malé alebo 1 väčšiu hrušku
2 dl bieleho jogurtu (použila som sójový)
6 polievkové lyžice kokosového oleja
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1/2 kávová lyžica škorice
štipka soli
+ na povrch 3 hŕstky orechov
...na dressing potrebujeme:
3 dl medoviny (pre vegánov sladké víno)
6 polievkové lyžice medu (pre vegánov agave)
1 veľká polievková lyžica tapioka škrobu (alternatívne iného škrobu)
1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Postup:
1. Pomiešame múku, sóda bikarbónu, a škoricu.
2. Vajíčka vyšľaháme s jogurtom, citrónovou šťavou, roztopeným (nie horúcim) kokosovým olejom a cukrom, pridáme nestrúhanú hrušku.
3 Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.
4. Zmes prelejeme do vymastených posypaných muffinových formičiek a posypeme orechmi.
5. Pečieme na 180° cca 30-35 minút.
6. Medzitým pripravíme dressing: varíme medovinu, kým sa alkohol nevyparí, pridáme med, škrob a citrónovú šťavu....pritom stále miešame.
Muffiny podávame s dressingom.


Zdroj: http://szilviizvilag.hu/kortes-muffin/