Malinovo-kokosové rezy s celozrnnou špaldovou múkou

March 4, 2017

Ingrediencie (veľkosť silikónovej formy: 20x24 cm):
…na piškótu:
12 dkg celozrnnej špaldovej múky
1 kávová lyžica sódy bikarbóny
4 dkg kokosového oleja
1 dl mlieka (použila som čerstvé domáce kokosové mlieko)
2 žĺtka
4-5 dkg kokosového/ trstinového cukru, xilitu (Použila som kokosový cukor, lebo ten sa dá so žĺtkom krajšie vyšľahať. Ako vidíte aj piškóta je tmavšia)

kôra 1/2 citróna
1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy


…na malinovú vrstvu:
25 dkg malín (môžu byť aj mrazené, ale vtedy odmrazené maliny dôkladne odkvapkajte)
2 bielka
kvapky čerstvej citrónovej šťavy
5 dkg kokosu
10 dkg práškového erytritolu (môže byť aj iné sladidlo práškového typu)

 

Postup:

1.     Pomiešame múku, sódy bikarbóny.

2.     Vyšľaháme žĺtka s cukrom/sladidlom, pridáme roztopený kokosový olej (nie horúci!), mlieko, čerstvú citrónovú šťavu, a citrónovú kôru.

3. Spojíme zmesi a prelejeme ju ju do vymastenej, posypanej formy (veľkosť 20-24 cm). Pečieme v predhriatej rúre na 160° cca 10-12 minút.

4. Medzitým pripravíme sneh: bielka s kvapkami citrónovej šťavy dôkladne vyšľaháme.

5. K snehu opatrene (!) pridáme práškový erytritol, pomiešame a pridáme aj kokos, na konci aj maliny. Fakt opatrne pridávajte, miešajte!

6. Na upečenú, trošku vychladnutú piškótu pekne nanesieme malinovo-kokosový sneh.

7. Koláčik pečieme na 150° 30 minút a potom na 180° 10 minút IBA Z HORA. Radšej čas za čas kontrolujte, aby sa sneh pred časom neprepiekol. Po upečení snehu, koláč ešte nevyberieme z rúry. Trošku otvoríme dvere rúry, ale koláč tam necháme ešte hodinku.

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now