Americké paleocinky
Ingrediencie:
5,5 dkg kokosovej múky
3,5 dkg tapioka škrobu/tápiokovej múky
1/3 kávová lyžica konjakovej múky
½ kávová lyžica sóda bikarbóny
Sladidlo nahrádzajúce 5-6 dkg cukru (sypké, odporúčam steviu alebo erytritol)
3 vajíčka (veľkosť M-L)
1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
1,5 dl vody
+ ak máte pridajte ešte 1/3/1/2 kávovú lyžicu BIO sušenej citrónovej kôry
Kokosový olej na pečenie (ak máte kvalitnú panvicu, budete potrebovať minimálne množstvo)
Postup:
1.Všetky ingrediencie (okrem kokosového oleja) dôkladne pomiešame...najprv suché zložky a tekuté zložky zvlášť.
2.Na kokosovom oleji upečieme palacinky. 1 palacinka = 2 menšie polievkové lyžice zmesi. Povrch pekne vyrovnáme lyžicou. Ja ich zvyknem piecť pri stupni 7 (max je 14). POZOR!, zmes sa dosť rýchlo zahustí kvôli kokosovej múke, preto treba z čas na čas ešte pridať trošku vody, aby mala zmes počas celej doby pečenia palaciniek rovnakú konzistenciu ako na začiatku pečenia.
P.S. Podávame ovocím/džemom/čokoládou alebo výborne chutia aj s medom a čerstvou citrónovou šťavou.

