top of page

Losos v balzamikovej omáčke

Opäť…ako inak ani teraz neviem popísať chuť tejto mojej tvorby, je úžastná :)

Ingrediencie na 1 väčší alebo na 2 menšie kúsky lososa:

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 strúčik cesnaku

3 polievkové lyžice balzamikového octu

2 čajové lyžice medu

2 čajové lyžice dijónskej horčice

1/2 čajové lyžice soli

štipka čierneho korenia

chilli podľa chuti

Postup:

1. Do menšieho hrnca dáme olivový olej a rozdrvený cesnak.

2. Cesnak na olivovom oleji podusíme (cca 2 minúty) a pridáme balzamikový ocot, med, horčicu, sol, korenie a chilli. Na miernom ohni trošku varíme omáčku (cca 3-4 minúty).

Losos môžeme trošku osoliť dopredu.

3. Papier na pečenie natrejeme olivovým alebo kokosovým olejom.

4. Obidve strany lososa natrejeme omáčkou, losos dáme na plech s papierom na pečenie a upečeieme v predhriatej rúre na 180° cca za 15 minút (+/- podľa veľkosti lososa).

Losos som podávala s čerstvým šalátom, cherry paradajkami a uvarenou quinoaou. Šalátik som pokvapkala olivovým olejm a trošku aj čerstvou citrónovou šťavou. Podľa mňa sa k lososu kvôli omáčke, v ktorej sa pečie, šalát s výraznou chuťou nehodí. Preto som použila iba olivový olej a troška citrónovej šťavy na dochutenie.

Zdroj: http://www.wellplated.com/balsamic-glazed-salmon/#_a5y_p=3573780

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page