top of page

Losos v mandľovom obale


Ingrediencie na 1 väčší alebo na 2 menšie kúsky lososa:

1/2 vajíčka (mala som zvyšné bielko, použila som ho)´

1 polievková lyžica (hocijakej) múky

3 dkg sekáčikom jemne nasekaných mandlí

1/2 čajová lyžica sušeného petržlenu

1/2 -1/3 kávová lyžica sušenej citrónovej kôri (odporúčam použiť kôru v BIO kvalite…veď viete, južné ovocie nastriekajú rôznými pesticidmi)

soľ

olivový olej (najlepšie ak máte v spreji)

Postup:

1. Lososa dopredu osolíme.

2. Pomiešame nasekané mandle, petržlen, citrónovú kôru a soľ.

3. Vyšľaháme vajíčko.

4. Do múky obalíme lososa, potom aj vajíčkom a nakoniec mandľovou zmesou.

5. Lososa dáme na papier na pečenie na plech (papier treba natrieť olejom) a pečieme v predhriatej rúre na 180° cca 15 minút (+/- podľa veľkosti lososa) a 3-5 minút grilujeme.

Losos som podávala s čerstvým šalátom, sušenými paradajkami a uvarenou quinoaou. Dressing som pripravila podľa môjho dávnejšie zverejneného recepetu:

olivový olej *

čerstvý citrónová šťava *

cesnaková pasta

soľ

štipka čierneho korenia

(*pomer olivového oleja a citrónovej šťavy nech je 2:1)

Postup:

Všetko pomiešať, vyšľahať a pokvapkať s nim šalát.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page