Losos v mandľovom obale

Ingrediencie na 1 väčší alebo na 2 menšie kúsky lososa:
1/2 vajíčka (mala som zvyšné bielko, použila som ho)´
1 polievková lyžica (hocijakej) múky
3 dkg sekáčikom jemne nasekaných mandlí
1/2 čajová lyžica sušeného petržlenu
1/2 -1/3 kávová lyžica sušenej citrónovej kôri (odporúčam použiť kôru v BIO kvalite…veď viete, južné ovocie nastriekajú rôznými pesticidmi)
soľ
olivový olej (najlepšie ak máte v spreji)
Postup:
1. Lososa dopredu osolíme.
2. Pomiešame nasekané mandle, petržlen, citrónovú kôru a soľ.
3. Vyšľaháme vajíčko.
4. Do múky obalíme lososa, potom aj vajíčkom a nakoniec mandľovou zmesou.
5. Lososa dáme na papier na pečenie na plech (papier treba natrieť olejom) a pečieme v predhriatej rúre na 180° cca 15 minút (+/- podľa veľkosti lososa) a 3-5 minút grilujeme.
Losos som podávala s čerstvým šalátom, sušenými paradajkami a uvarenou quinoaou. Dressing som pripravila podľa môjho dávnejšie zverejneného recepetu:
olivový olej *
čerstvý citrónová šťava *
cesnaková pasta
soľ
štipka čierneho korenia
(*pomer olivového oleja a citrónovej šťavy nech je 2:1)
Postup:
Všetko pomiešať, vyšľahať a pokvapkať s nim šalát.

