Mäkučké celozrnné bagetky s chia semienkami

April 5, 2017

Tieto bagety sa vznikli k dvom predjedlám, ktoré som pripravila k nedeľnému obedu. Trošku sú plochejšie, ako bežné bagety, lebo cesto bolo príliš mäkké, avšak vďaka tomu aj už upečené bagetky boli veľmi mäkučké. Recepty na tie predjedlá zverejním postupne. 

Ingrediencie:
125 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)
1 polievková lyžica chia semienok
325 g celozrnnej špaldovej múky (použila som hladkú čerstvo mletú múku ktorú som preosievala).
1 kávová lyžica psyllium husku
3/4 sáčku sušeného droždia
7 g soli
150 ml vody
1 kávová lyžica kokosového alebo trstinového cukru
2,5 dkg kokosového oleja


Postup:
1. Pomiešame mlieko a chia semienka, potom dáme na min. 4 hodiny (radšej)  do chladničky. Raz za čas by sme mali pomiešať, aby každé semienko nasiaklo mliekom. 

2. Pomiešame múku, psyllium, droždie, soľ. 

3. Pomiešame vodu, kokosový/trstinový cukor a roztopený kokosový olej (nie horúci). 

4. Spojíme všetky zmesi a dôkladne ich premiešame aby sa všetko spojilo, miesime a zakryjeme vrchnákom alebo utierkou. Dáme na hodinku na miesto, kde je teplo. Ja zvyknem dať do rúry na najnižšiu teplotu. 

5. Na (veľmi) pomúčenú dosku preložíme cesto. Rozdelíme na 2 časti, pomúčime všetky strany cesta a tvarujeme bagety. Bagety preložíme na papierom vystletú formu na pečenie bagiet...opatrne, lebo cesto je mäkučké!

6. Bagety necháme ešte kvasiť na teplom mieste cca pol hodinku (Ja ich  zvyknem dať do rúry na najnižšiu teplotu). 

7. Potom ich upečiem v predhriatej rúre pri 220° za cca 25-35 minút. Odporúčam dať vodu do menšieho plechu do rúry, aby boli  bagety šťavnatejšie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now