top of page

Grilované chlebíky s kačacím mäsom a marmeládou z červenej cibule

Možno, že sám Vám zdá recept zdá povedome…áno, pôvodný recept som našla na stránke kuchyne Lidla :)

Ingrediencie: …na marmeládu potrebujeme: 3 stredne veľké červené cibule (= cca 30 dkg) 1 polievková lyžica kokosové oleja 3 polievkové lyžice kokosového/trstinového cukru (=3-3,2 dkg) šťava 1/2 pomaranča (=0,6 dl) 1 dl octu balzamikového +potrebujeme: 150 g upečeného kačacieho mäsa 1 strúčik cesnaku 1 hrsť rukoly 2 lyžice kačacieho výpeku čerstvá petržlenová vňať korenie a soľ 1 domácu bagetu (recept tu) Postup: CIBUĽOVÁ MARMELÁDA Červenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca dáme rozohriať trochu olivového oleja a cibuľu na ňom orestujeme do zlatohneda. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme trstinový cukor a počkáme, kým sa skaramelizuje. Potom prilejeme šťavu z 1/2 pomaranča a balsamico. Dobre premiešame a prikryté dusíme asi 20 minút, kým nevznikne hustá marmeláda. KAČACIE MÄSO Upečené kačacie mäso oberieme od kostí do misy. Pridáme kačací výpek a lyžicu nejemno nasekanej petržlenovej vňate. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a premiešame. GRILOVANÉ CHLEBÍKY Použila som vlastné bagety, ktoré som rozkrája horizontálne, pozdlž bagety, kvôli tomu, že cesto bolo príliš mäkkučké (ale vďaka tomu sú aj bagety) a cesto vo forme na pečenie na bagetu sa trošku roztieklo. Chlebíky môžete grilovať v rúre alebo v toastery. Opečené chlebíky potom potrieme z jednej strany cesnakom. SERVÍROVANIE Na každý krajec chleba natrieme asi 1 lyžicu cibuľovej marmelády, na ňu poukladáme ochutené kačacie mäso a vrch ozdobíme niekoľkými lístkami rukoly.

Zdroj: https://kuchynalidla.sk/product/grilovane-chlebiky-s-kacacim-masom-a-marmeladou-z-cervenej-cibule

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page