top of page

Grilované chlebíky so syrom, jablkom, červenou repou a domácim chrenovým majom

Ingrediencie...

Domáce majo: 1 žĺtko (Keďže žĺtko neuvaríme, odporúčam použiť žĺtko z domáceho vajíčka) 1 polievková lyžica horčice 20-22 g čerstvej citrónovej šťavy 0,5 dl olivového oleja …keď majo pripravíte iba kvôli tomuto receptu, stačí aj 1/2 porcia Pripravujeme tak, že všetky ingrediencie dôkladne pomixujem (mixérom), ale olivový olej pridávame postupne (kvapka po kvapke!).

Chrenové majo: k 4 polievkovým lyžiciam domáceho maja pridáme 1 polievkovú lyžicu chrenu

Ďalšie ingrediencie: 1 stredne veľké jabľko 1 stredne veľká červená repa 25 dkg halloumi syru 1 hŕstok poľného šalátu na zdobenie

1 domácu bagetu (recept tu) - Použila som vlastné bagety, ktoré som rozkrája horizontálne, pozdĺž bagety. Chlebíky môžete grilovať v rúre alebo v toastery. kvapky olivového oleja

Postup:

  1. Červenú repu ošúpeme, natrejeme olivovým olejom, zabalíme do alufolie a upečieme v horúcej rúre na 180°-200° za cca 30-40 minút. Potom rozkrájame upečenú repu na tenšie plátky.

  2. Syr ogrilujeme, buď na grile alebo na panvici (na oleji).

  3. Jablko nakrájame na tenšie kolieska.

  4. Bagetu nakrájame na kolieska, avšak ak ste piekli bagetu podľa môjho receptu s chia semienkami, radšej krájajte pozdĺž (ako ja), lebo bagety sú tenučkejšie.

  5. Ogrilujeme kúsky bagety buď v rúre alebo v toastery (po dvoch kúskov).

  6. Jednu stranu každej kúsky bagetky natrejeme chrenovým majom (cca 1 pl), dáme na to grilovaný syr, 1 kávovú lyžicu maja, plátok jablka, 1 kávovú lyžicu maja a plátov červenej repy.

  7. Hotové chlebíky ozdobíme poľným šalátom.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page