Raffaello cheesecake

Ingrediencie (na menšiu tortovú formu, s priemerom 16-17 cm):
...na mandľový základ:
5 dkg ovsených vločiek
9 dkg mandlí
3-3,5 dkg medu
2,5 dkg kokosového oleja
...na "cheese":
3 žĺtky
1 bielko
25 dkg nízkotučného krémového tvarohu
25 dkg mascarpone syru
2 dkg tapioka škrobu/tápiokovej múky
sladidlo (sypké) nahrádzajúce 14 dkg cukru - použila som erytritol a steviu
0,8 dl mlieka
...na povrch:
1 bielko
2,5 dkg erytritolu
2,5 dkg kokosu
kvapky čerstvej citrónovej šťavy
+ ak máte ozdobiť cca 3 dkg nastrúhanou bielou čokoládou
Guľky som pripravila podľa tohto obľúbeného receptu.

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°C a tortovú formu s priemerom 16-17 cm si vyložíme s papierom na pečenie.
2. Do sekáčika dáme ingrediencie na mandľový základ a dôkladne pomiešame, rozsekáme.
3. Na dno formy dáme zmes a rukou utľapkáme.
4. Pripravíme "syrovú" vrstvu: dôkladne pomiešame ingrediencie.
5. Krémovú hmotu vylejeme na mandľovú zmes.
6. Pečieme pri 175°C 10 minút, znížime teplotu a pečieme ďalej cca 40 minút. Niekedy zvyknem dať papier na pečenie na tortovú formu, aby sa mi povrch tortičky príliš predčasne nepripiekol.
7. Cheesecake vyberieme z rúry a pripravíme kokosovú vrstvu.
8. Vyšľaháme bielko s kvapkami čerstvej citrónovej šťavy.
9. Sneh pomiešame so zmesou erytritolu a kokosu.
10. Kokosový sneh nanesieme na tortičku.
11. Tortičku vrátime do rúry a znížime teplotu na 100°C. Pečieme 30 minút.
12. Otvoríme rúru a necháme tam tortičku cca ešte pol hodinu. Vychladenú tortičku dáme do chladničky. Podávame ju, až keď bude úplne chladená.
Tortičku môžeme ozdobiť nastrúhanou bielou čokoládou (podarilo sa mi kúpiť bez cukru :)) a raffaello guličkami podľa tohto receptu.
