top of page

Vegánske Raffaelo a Ferrero Rocher guľky


Ingrediencie:

20 dkg prosa/pšena uvaríme v 3x množstve mlieka/vode (cca 650 ml) so štipcom soli a sladidlom nahrádzajúcim 1 polievkovú lyžicu cukru. Proso treba variť cca 20 minút, kým sa úplne nasiakne vodou. Takto som dostala 744 g uvareného prosa. Uvarené proso rozdelíme na 2 časti: 2*372g.

Ingrediencie na raffaello guľky:

372 g uvareného prosa

2 dkg kokosovej múky

2 dkg kokosu

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 8 dkg cukru

1 polievková lyžica medu (pre vegánov agave)

Kôra ½ citróna

Vanilka alebo vanilková aróma

+ na obalenie 5 dkg kokosu

+ do náplne guliek 15-20 ks mandlí

Ingrediencie na Ferrero Rocher guľky:

372 g uvareného prosa

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 10 dkg cukru

1 polievková lyžica medu (pre vegánov agave)

1/3 kávová lyžica škorice

2,5 dkg mandľovej múky (môžete ju nahradiť aj múkou z ovsených vločiek alebo vyrobiť múku z lieskových orieškov)

2 dkg kakaa

Môžete pridať aj rum podľa chuti ;)

+ na obalenie 7 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa + 1 dkg kokosového oleja, 10 dkg nasekaných pražených lieskových orechov

+ do náplne guliek 15-20 ks pražených lieskových orechov

Postup je veľmi jednoduchý:

1. V prípade obidvoch typov ingrediencie dôkladne pomiešame. Pozor Ingrdiencie na obalenie a do náplne guliek nepomiešajte!

2. Zo zmesov tvarujeme guľky. Do náplne raffaello guličiek dáme 1 ks mandle a obalíme do kokosu.

Do stredy Ferrero Roecher guličiek dáme 1 ks praženého lieskového orieška, obalíme do zmesi roztopenej čokolády a kokosového oleja a potom do jemne nasekaných pražených lieskových orechov.

Odporúčam dať guľky do chladničky na noc, aby sa chute spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page