Vegánske Raffaelo a Ferrero Rocher guľky

Ingrediencie:
20 dkg prosa/pšena uvaríme v 3x množstve mlieka/vode (cca 650 ml) so štipcom soli a sladidlom nahrádzajúcim 1 polievkovú lyžicu cukru. Proso treba variť cca 20 minút, kým sa úplne nasiakne vodou. Takto som dostala 744 g uvareného prosa. Uvarené proso rozdelíme na 2 časti: 2*372g.
Ingrediencie na raffaello guľky:
372 g uvareného prosa
2 dkg kokosovej múky
2 dkg kokosu
Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 8 dkg cukru
1 polievková lyžica medu (pre vegánov agave)
Kôra ½ citróna
Vanilka alebo vanilková aróma
+ na obalenie 5 dkg kokosu
+ do náplne guliek 15-20 ks mandlí
Ingrediencie na Ferrero Rocher guľky:
372 g uvareného prosa
Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 10 dkg cukru
1 polievková lyžica medu (pre vegánov agave)
1/3 kávová lyžica škorice
2,5 dkg mandľovej múky (môžete ju nahradiť aj múkou z ovsených vločiek alebo vyrobiť múku z lieskových orieškov)
2 dkg kakaa
Môžete pridať aj rum podľa chuti ;)
+ na obalenie 7 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa + 1 dkg kokosového oleja, 10 dkg nasekaných pražených lieskových orechov
+ do náplne guliek 15-20 ks pražených lieskových orechov
Postup je veľmi jednoduchý:
1. V prípade obidvoch typov ingrediencie dôkladne pomiešame. Pozor Ingrdiencie na obalenie a do náplne guliek nepomiešajte!
2. Zo zmesov tvarujeme guľky. Do náplne raffaello guličiek dáme 1 ks mandle a obalíme do kokosu.
Do stredy Ferrero Roecher guličiek dáme 1 ks praženého lieskového orieška, obalíme do zmesi roztopenej čokolády a kokosového oleja a potom do jemne nasekaných pražených lieskových orechov.
Odporúčam dať guľky do chladničky na noc, aby sa chute spojili.
