Thajský Quinoa šalát s arašidovým dressingom

April 27, 2017

U nás momentálne veľký favorit. By som to vedela jesť od rána až do večera :D 

Tento šalát Vás výborne nasýti, lebo obsahuje všetko, čo náš organizmus potrebuje: veľa zeleniny, bielkoviny, kvalitné sacharidy a vitamíny. 

Ingrediencie (na cca 2 porcie):
...na quionou:

1 čajová lyžica kokosového oleja (alebo iného typu)
6 dkg quinoa
soľ
voda (2-násobok množstva quinoi)


...zeleniny (samozrejme môžete požiť aj iné typy zelenín):
12 dkg červenej kapusty
10 dkg červenej papriky

6 dkg mrkvy
3 dkg červenej cibule
1,5 dkg cibuľky
petržlenová vňať


...dressing:

3-4 dkg arašidového masla
1 čajová lyžica nastrúhaného zázvoru
3 polievkové lyžice sójovej omáčky (KUKOMAN)
1 polievková lyžica medu (14-15 g)
1 čajová lyžica sezámového oleja
1 čajová lyžica olivového oleja
1 čajová lyžica ryžového octu (podľa pôvodného recpetu červeného vinného octu)

 

...ďalšie ingrediencie:

6-8 dkg kešu orieškov
1 vajíčko (vegáni môžu vynechať)

1 lime

Postup:

1. Uvaríme quonou starým známym spôsobom (ako aj ryžu). 

2. Nakrájame zeleninu (podľa fotky vidíte tvary). 

3. Pomiešame ingrediencie na dressing. 

4. Vajíčko vyšľaháme a upečieme na kokosovom oleji. Potom nakrájame na tenké pásiky. 

5. Na kokosovom oleji pri vyššej teplote prudko restujeme zeleninu.

6. Znížime teplotu, pridáme qunoa, vajíčka a postupne aj dressing a dôkladne pomiešame. 

7. Podávame s kešu orieškami a lime šťavou. 

Zdroj: http://www.alaskafromscratch.com/2013/08/24/thai-cashew-quinoa-ginger-peanut-sauce/

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now