top of page

Thajský Quinoa šalát s arašidovým dressingom

U nás momentálne veľký favorit. By som to vedela jesť od rána až do večera :D

Tento šalát Vás výborne nasýti, lebo obsahuje všetko, čo náš organizmus potrebuje: veľa zeleniny, bielkoviny, kvalitné sacharidy a vitamíny.

Ingrediencie (na cca 2 porcie): ...na quionou:

1 čajová lyžica kokosového oleja (alebo iného typu) 6 dkg quinoa soľ voda (2-násobok množstva quinoi) ...zeleniny (samozrejme môžete požiť aj iné typy zelenín): 12 dkg červenej kapusty 10 dkg červenej papriky

6 dkg mrkvy 3 dkg červenej cibule 1,5 dkg cibuľky petržlenová vňať ...dressing:

3-4 dkg arašidového masla 1 čajová lyžica nastrúhaného zázvoru 3 polievkové lyžice sójovej omáčky (KUKOMAN) 1 polievková lyžica medu (14-15 g) 1 čajová lyžica sezámového oleja 1 čajová lyžica olivového oleja 1 čajová lyžica ryžového octu (podľa pôvodného recpetu červeného vinného octu)

...ďalšie ingrediencie:

6-8 dkg kešu orieškov 1 vajíčko (vegáni môžu vynechať)

1 lime Postup:

1. Uvaríme quonou starým známym spôsobom (ako aj ryžu).

2. Nakrájame zeleninu (podľa fotky vidíte tvary).

3. Pomiešame ingrediencie na dressing.

4. Vajíčko vyšľaháme a upečieme na kokosovom oleji. Potom nakrájame na tenké pásiky.

5. Na kokosovom oleji pri vyššej teplote prudko restujeme zeleninu.

6. Znížime teplotu, pridáme qunoa, vajíčka a postupne aj dressing a dôkladne pomiešame.

7. Podávame s kešu orieškami a lime šťavou.

Zdroj: http://www.alaskafromscratch.com/2013/08/24/thai-cashew-quinoa-ginger-peanut-sauce/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page