Thajský Quinoa šalát s arašidovým dressingom
U nás momentálne veľký favorit. By som to vedela jesť od rána až do večera :D
Tento šalát Vás výborne nasýti, lebo obsahuje všetko, čo náš organizmus potrebuje: veľa zeleniny, bielkoviny, kvalitné sacharidy a vitamíny.

Ingrediencie (na cca 2 porcie): ...na quionou:
1 čajová lyžica kokosového oleja (alebo iného typu) 6 dkg quinoa soľ voda (2-násobok množstva quinoi) ...zeleniny (samozrejme môžete požiť aj iné typy zelenín): 12 dkg červenej kapusty 10 dkg červenej papriky
6 dkg mrkvy 3 dkg červenej cibule 1,5 dkg cibuľky petržlenová vňať ...dressing:
3-4 dkg arašidového masla 1 čajová lyžica nastrúhaného zázvoru 3 polievkové lyžice sójovej omáčky (KUKOMAN) 1 polievková lyžica medu (14-15 g) 1 čajová lyžica sezámového oleja 1 čajová lyžica olivového oleja 1 čajová lyžica ryžového octu (podľa pôvodného recpetu červeného vinného octu)
...ďalšie ingrediencie:
6-8 dkg kešu orieškov 1 vajíčko (vegáni môžu vynechať)
1 lime Postup:
1. Uvaríme quonou starým známym spôsobom (ako aj ryžu).
2. Nakrájame zeleninu (podľa fotky vidíte tvary).
3. Pomiešame ingrediencie na dressing.
4. Vajíčko vyšľaháme a upečieme na kokosovom oleji. Potom nakrájame na tenké pásiky.
5. Na kokosovom oleji pri vyššej teplote prudko restujeme zeleninu.
6. Znížime teplotu, pridáme qunoa, vajíčka a postupne aj dressing a dôkladne pomiešame.
7. Podávame s kešu orieškami a lime šťavou.



Zdroj: http://www.alaskafromscratch.com/2013/08/24/thai-cashew-quinoa-ginger-peanut-sauce/