Rukolový šalát s grilovanou hruškou, prosciuttom, orechmi a syrom

May 2, 2017

Čo na to potrebujeme?

1,5 šálky=4,5 dkg rukoly

¼ šálka=3,5 dkg opekaných pekových orechov (aj vlašské sú ok)

4-5 plátok=6-7 dkg prusciutta

1 stredne veľkú hrušku

1/3 šálka = 5 dkg balkánskeho alebo kozieho syru

½ malej cibule =cca 1,5 dkg cibule

Kvapky olivového oleja a soľ

 

...na omáčku:

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica dijonskej horčice

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1 čajová lyžica balzamikového octu

1 polievková lyžica medu

Troška soli a čierneho korenia

 

Ako na to?:

  1. Nakrájame hrušku na plátky (priemer cca 0,4 cm).

  2. Hrušky trošilinku pokvapkáme olivovým olejom a fakt trošilinku osolíme.

  3. Ogrilujeme ich. Vraj to trvá iba 1-2 minúty, ale ja som každú stranu grilovala aj 10-15 minút...aby tom boli tie pekné čiaročky :).

  4. Pripravíme omáčku: všetky ingrediencie na omáčku pomiešame.

  5. Na tanier rozložíme rukolu, prosciuto (roztrhané na kúsky), pekanové orechy, nakrájanú cibuľu, už vychladnuté kúsky hrušky a kúsky syra.

  6. Šalát pokvapkáme omáčkou a máme hotový :)

P.S. vyššie uvedené množstvá sú na 1 porciu. Podľa mňa to na obed pre jedného vystačí.

Ďalej, omáčka má výraznú chuť, radšej šalát zalejte najprv menším množstvom omáčky, prípadne pridajte +1-2 lyžice olivového oleja.

 

Zdroj: http://yummyaddiction.com/grilled-pear-prosciutto-and-arugula-salad/

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now