top of page

Celozrnná focaccia

Ingrediencie:

25 dkg celozrnnej špaldovej múky (+ 2-4 ďalšie polievkové lyžice)

6 g soli

½ sačok sušeného droždia

2 dl vody

1 čajová lyžica kokosového/trstinového cukru

3 dkg olivového oleja

1 strúčik cesnaku

2 dkg olivového oleja

Talianske korenie (ak nemáte, mix oregána, bazalky, atď...)

2 polievkové lyžice parmezánu (pre vegánov nutričné kvasnice...keďže parmezán som nemala doma, požila som aj ja nutričné kvasnice :))

+ podľa chuti olivy, sušené paradajky, rozmarín, ...

Postup:

1.Pomiešame suché ingrediencie: múku (25 dkg), soľ a droždie.

2.Pomiešame vodu s cukrom, olivovým olejom a rozdrveným strúčikom cesnaku.

3.Spojíme zmesi a dôkladne vymiesime cesto.

4.Dno formy (silikónovej v mojom prípade), vymastíme a dôkladne posypeme múkou.

5.Do formy najeme cesto, povrch dôkladne posypeme múkou a rukou vyrovnáme povrch cesta.

6.Pokryjeme handrou a na teplom mieste necháme kvasiť pol hodinku (najlepšie v rúre pri nízkej teplote).

7.Opačnou stranou varešky spravíme diery do cesta. Odporúčam namočiť varešku do toho 2 dkg olivového oleja, lebo ceso sa bude lepiť.

8.Cesto pokvapkáme zvyškom oleja, posypeme koreninami, syrom, .... a pečieme v predhriatej rúre na 19° zo zlatista (cca 30-40 minút).

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page