Rukolový šalát s grilovanou hruškou, prosciuttom, orechmi a syrom
Čo na to potrebujeme?
1,5 šálky=4,5 dkg rukoly
¼ šálka=3,5 dkg opekaných pekových orechov (aj vlašské sú ok)
4-5 plátok=6-7 dkg prusciutta
1 stredne veľkú hrušku
1/3 šálka = 5 dkg balkánskeho alebo kozieho syru
½ malej cibule =cca 1,5 dkg cibule
Kvapky olivového oleja a soľ
...na omáčku:
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica dijonskej horčice
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 čajová lyžica balzamikového octu
1 polievková lyžica medu
Troška soli a čierneho korenia
Ako na to?:
Nakrájame hrušku na plátky (priemer cca 0,4 cm).
Hrušky trošilinku pokvapkáme olivovým olejom a fakt trošilinku osolíme.
Ogrilujeme ich. Vraj to trvá iba 1-2 minúty, ale ja som každú stranu grilovala aj 10-15 minút...aby tom boli tie pekné čiaročky :).
Pripravíme omáčku: všetky ingrediencie na omáčku pomiešame.
Na tanier rozložíme rukolu, prosciuto (roztrhané na kúsky), pekanové orechy, nakrájanú cibuľu, už vychladnuté kúsky hrušky a kúsky syra.
Šalát pokvapkáme omáčkou a máme hotový :)
P.S. vyššie uvedené množstvá sú na 1 porciu. Podľa mňa to na obed pre jedného vystačí.
Ďalej, omáčka má výraznú chuť, radšej šalát zalejte najprv menším množstvom omáčky, prípadne pridajte +1-2 lyžice olivového oleja.



Zdroj: http://yummyaddiction.com/grilled-pear-prosciutto-and-arugula-salad/