top of page

Marinády ku grilovaniu: ázijská a mediterranská

Keďže počasie sa pomaly otepľuje, aj obdobie grilovačiek prichádza...

Ingrediencie na ázijskú na grilovanú zeleninu/kuracie mäso/krevety:

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 polievkové lyžice ryžového octu

2 čajové lyžice nastrúhaného zázvoru

1 čajová lyžica sezámového oleja

1 strúčik cesnaku (nastrúhať)

chilli omáčka alebo čerstvé chilli podľa chuti

2 polievkové lyžice olivového oleja

Ingrediencie na mediteránsku:

2 polievkové lyžice balzamikového octu

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica čerstvého petržlena alebo 1/2 čajovej lyžice sušeného petržlena

1/2 polievková lyžica oregána 1/4 čajovej lyžice sušeného

1/2 polievková lyžica bazalky 1/4 čajovej lyžice sušenej

1/8 čajová lyžica soli

štipka čierneho korenia

4 polievkové lyžice olivového oleja

Postup je veľmi jednoduchý:

Všetky ingrediencie pomiešame a zalejeme s ňou zeleninu/mäso/krevety. Necháme takto stáť cca 15 minút a môžeme začať s grilovaním. Na cca 10-12 dkg kreviet som použila 1/2 porciu marinády a na zeleninu (čo vidíte na tanieri) 1 celú "porciu" marinády. Počas grilovania som zvyškom marinády pokvapkala aj zeleninu a aj krevety.

Momentálne moc nemám chuť na mäso (vždy mávam také obdobia :)), ale marinády sa výborne hodia aj ku kuraciemu mäsu napríklad;)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page