top of page

Mexické plnené papriky


Na 3 papriky (cca 2 porcie) potrebujeme:

5 dkg ryže - uvaríme starým známym spôsobom

1 polievková lyžica (kokosového) oleja

16 dkg kuracích pŕs

10 dkg uvarenej fazule

1 strúčik cesnaku

1/2 červenej cibule

5 dkg kukurice

cca 1 dl paradajkovej omáčky

rasca, čierné korenie, soľ, petržlen, chili omáčka alebo korenie

syr cheddar

kyslá smotana

Postup:

1. Uvaríme ryžu.

2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malilinké kúsky a restujeme (skoro až do mäkka).

4. Pridáme fazuľu, kukuricu, paradajkovú omáčku a koreniny a dôkladne pomiešame.

5. Pomiešame mäsovú zmes s uvarenou ryžou a naplníme s ňou papriky (ako na obrázku).

6. Dáme ich do vyššieho hrnca (alebo ako ja do silikónovej formy na chlieb). Hrniec/formu naplníme vodou do 3/4 výšky papričiek a upečieme v predhriatej rúre pri 180°C za 20-25 minút. Na konci ich posypeme nestrúhaným chedar syrom a grilujeme 2-3 minúty. Servírujeme smotanou.

P.S. použila som vegánský syr (preto sa syr neroztopil) a rastlinnú smotanu (preto je taká tekutá) na obrázku.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page