Mexické plnené papriky

Na 3 papriky (cca 2 porcie) potrebujeme:
5 dkg ryže - uvaríme starým známym spôsobom
1 polievková lyžica (kokosového) oleja
16 dkg kuracích pŕs
10 dkg uvarenej fazule
1 strúčik cesnaku
1/2 červenej cibule
5 dkg kukurice
cca 1 dl paradajkovej omáčky
rasca, čierné korenie, soľ, petržlen, chili omáčka alebo korenie
syr cheddar
kyslá smotana
Postup:
1. Uvaríme ryžu.
2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malilinké kúsky a restujeme (skoro až do mäkka).
4. Pridáme fazuľu, kukuricu, paradajkovú omáčku a koreniny a dôkladne pomiešame.
5. Pomiešame mäsovú zmes s uvarenou ryžou a naplníme s ňou papriky (ako na obrázku).
6. Dáme ich do vyššieho hrnca (alebo ako ja do silikónovej formy na chlieb). Hrniec/formu naplníme vodou do 3/4 výšky papričiek a upečieme v predhriatej rúre pri 180°C za 20-25 minút. Na konci ich posypeme nestrúhaným chedar syrom a grilujeme 2-3 minúty. Servírujeme smotanou.
P.S. použila som vegánský syr (preto sa syr neroztopil) a rastlinnú smotanu (preto je taká tekutá) na obrázku.