top of page

Tvarohové pagáčiky s červenou kapustou

Keďže my sme zatiaľ iba dvaja, ak kúpim hlavu červenej kapusty môžeme ju jesť od rána do večera celý týždeň :). Už som robila z červenej kapusty Thajský Quinoa šalát s arašidovým dressingom (viackrát) a Fialovú krémovú polievku, ale z tej kapusty ešte stále je :D Ďalšou dobrotkou sú tieto pagáčiky, avšak z tej kapusty stále mám v chladničke. Už fakt neviem čo ďalej :D

Ingrediencie:

16 dkg červenej kapusty (+ olej)

25 dkg celozrnnej špaldovej múky 25 dkg nízkotučného krémového tvarohu 1 žltok (+ 1 žĺtok+voda na natretie tyčiniek) 5 dkg kokosového oleja ½ čajová lyžica sódy bikarbóny

¾ polievková lyžica soli

+ ak máte môžete pridať aj chlebové korenie

4-5 dkg nasekaných slnečnicových semienok na posypanie

Postup:

1. Na oleji kapustu udusíme (nech sa všetká vody odparí).

2. Pomiešame múku, soľ a sódu bikarbónu.

2. Vyšlaháme 1 žĺtko s roztopeným kokosovým olejom, tvarohom a ochladenou kapustou. 3. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame rukou. 4.Predhrejeme rúru na 180°. 6. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme z neho kolieska (priemer cca 3,5 cm). 7. Na papier na pečenie poukladáme pagáčiky, následne ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. 8. Pečieme na 180° cca 20 min.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page