Tvarohové pagáčiky s červenou kapustou
Keďže my sme zatiaľ iba dvaja, ak kúpim hlavu červenej kapusty môžeme ju jesť od rána do večera celý týždeň :). Už som robila z červenej kapusty Thajský Quinoa šalát s arašidovým dressingom (viackrát) a Fialovú krémovú polievku, ale z tej kapusty ešte stále je :D Ďalšou dobrotkou sú tieto pagáčiky, avšak z tej kapusty stále mám v chladničke. Už fakt neviem čo ďalej :D

Ingrediencie:
16 dkg červenej kapusty (+ olej)
25 dkg celozrnnej špaldovej múky 25 dkg nízkotučného krémového tvarohu 1 žltok (+ 1 žĺtok+voda na natretie tyčiniek) 5 dkg kokosového oleja ½ čajová lyžica sódy bikarbóny
¾ polievková lyžica soli
+ ak máte môžete pridať aj chlebové korenie
4-5 dkg nasekaných slnečnicových semienok na posypanie
Postup:
1. Na oleji kapustu udusíme (nech sa všetká vody odparí).
2. Pomiešame múku, soľ a sódu bikarbónu.
2. Vyšlaháme 1 žĺtko s roztopeným kokosovým olejom, tvarohom a ochladenou kapustou. 3. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame rukou. 4.Predhrejeme rúru na 180°. 6. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme z neho kolieska (priemer cca 3,5 cm). 7. Na papier na pečenie poukladáme pagáčiky, následne ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. 8. Pečieme na 180° cca 20 min.
