Pesto z medvedieho cesnaku

May 29, 2017

Medvedí cesnak má mnoho blahodarných účinkov. Pozitívne vplýva na jarnú únavu, na imunitu, na bolesti hlavy, dezinfikuje tráviace trakte, znižuje krvný tlak, obsahuje kopu železa a 10 dkg medvedieho cesnaku má cca dvojnásobok odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Síce by som  pred spoločenskými udalosťami jeho konzumáciu neodporučila, avšak okrem tejto nepríjemnosti na jar by sme každopádne mali zaradiť do nášho jedálnička aj medvedí cesnak ...buď ako pesto na cestoviny, do nátierky s medvedím cesnakom, do pagáčikov, atď.

Kľudne ich zamrazte (svoje blahodarné účinky nestratí), ale sušenie jeho listov sa neodporúča. 

 

Ingrediencie:

10 dkg medvedieho cesnaku (aj závit; može byť aj mrazený)

7 dkg parmezánu

4 dkg píniových orieškov (alebo 3 dkg vlášských)

1 dl olivového oleja

1 (menšia) čajová lyžica soli 

štipka čierneho korenia

 

Postup:

1. Na panvici opražíme orechy. 

2. Do sekáčika dáme všetky ingrediencie a dôkladne rozsekáme, pomiešame. 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now