top of page

Vegánske bezlepkové "šišky" bez oleja

...chuť týchto šišiek fakt pripomína chuť tých pravých amerických "doughnut"-ov.

Ingrediencie (na 6 ks s priemerom 6-7 cm):

6,5 dkg múky z ovsených vločiek (bezlepkáry nech použijú certifikovanú bezlepkovú múku z ovsených vločiek)

6 dkg cirokovej múky

1/2 kávová lyžica sóda bikarbony

1 kávová lyžica prášku do pečiva (možno aj vynechať)

12 dkg (kokosového) mlieka

1 stredne veľký banán

sladidlo nahrádzajúce 5 dkg cukru (sypké sladidlo alebo trstinový/kokosový/brezový cukor)

1 čajová lyžica jablčného octu

vanilka alebo vanilková aróma

...na povrch (podľa chuti):

5 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa

1 čajová lyžica kokosového oleja

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 200°C.

2. Pomiešame múky, sóda bikarbóny a prášok do pečiva.

3. Do mixéra dáme banán, mlieko, sladidlo/cukor, vanilku a jablčný ocot a dôkladne rozmixujeme, pomiešame.

4. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame.

5. Formu na šišky vymastíme (ak treba aj posypeme múkou) a do formičiek pomocou lyžice dávkujeme zmes. Pre menej šikovnejšie ruky odporúčam zmes preliať do sáčku, odstrihnúť roh a takto dávkovať zmes do formičiek.

6. Pečieme na 200° cca 15-18 minút.

7. Už vychladnuté šišky obalíme do čokolády (použila som štetec na maslo), a ozdobíme orechmi, kokosom, sušeným ovocím podľa chuti :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page