top of page

Teriyaki mäsové guľky z morčacích prs

Ingrediencie:

...na mäsové guľky:

45 dkg morčacích prs

1 strúčik cesnaku

3 čajové lyžice sezamového oleja

3 čajová lyžica strúhaného zázvoru

1 vajíčko

15 g cibuľky

3 väčšie čajové lyžice psyllium husku

štipka soli

+ olivový olej (alebo iný typ oleja)

...na teriyaki omáčku:

0,5 dl sójovej omáčky (u mňa Kukkoman)

2 polievkové lyžice medu

4 polievkové lyžice trstinového alebo kokosového cukru

1,5 dl vody

½ čajová lyžica strúhaného zázvoru

½ čajová lyžica nastrúhaného cesnaku

0,5 dl vody

2 dkg tápiokového škrobu (cca 2 polievkové lyžice)

sezamové semienka

cibuľka

Potup:

1. Predhrejeme rúru na 180°.

2. Všetky ingrediencie na mäsové guľky dáme do sekáčika (okrem olivového oleja) a dôkladne rozsekáme, pomiešame.

3. Poolejovanými rukami tvarujeme mäsové guľky, ktoré poukladáme na plech s alufoliou.

4. Pečieme v predhriatej rúre cca 12-15 minút.

5. Ingrediencie na teriyaki omáčku (iba prvých 6) dôkladne pomiešame.

6. V panvici privedieme omáčku k varu a varíme cca 5 minút...pritom stále miešame.

7. Pomiešame vodu (0,5 dl) so škrobom a pridáme k teplej (nie horúcej) omáčke. Pritom stále miešame omáčku.

Pozor, tapioka škrob je taký typ škrobu, ktorý síce zahustí tekutiny, avšak, ak omáčka vychladne, bude znova tekutá. To píšem iba pre info, aby ste sa nezľakli, ak druhý deň vyberiete z chladničky omáčku :)

8. Do panvici prelejeme omáčku a na miernom ohni varíme, kým nezhustne. Ak by omáčka bola príliš hustá, pridajte ešte troška vody.

9. Pridáme mäsové guľky a pomiešame aj so sezamovými semiačkami.

Môžeme podávať s restovanou zeleninou a/alebo ryžou, quinou, atď.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page